KnowBe4 maakt handleiding voor ransomware-besmetting

KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor training en gesimuleerde phishing, presenteert zijn Ransomware Hostage Rescue Manual. Deze praktische handleiding bevat eenvoudige checklists en gedetailleerde stappen voor de aanpak van ransomware en is kosteloos te downloaden via de website van het bedrijf.

De afgelopen tijd is er aanzienlijke schade toegebracht aan organisaties door de wereldwijde toename van ransomware-aanvallen. Om hiervoor te waarschuwen is er door de Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, de FBI en de National Security Agency – met internationale partners in het Verenigd Koninkrijk en Australië – een gezamenlijk advies uitgebracht.

Volgens het Cyberthreat Defense Report heeft ransomware in 2021 68% van de onderzochte organisaties met succes uitgebuit. In Nederland krijgt één op de vijf ondernemers met ransomware te maken, zo blijkt uit cijfers van het KVK Handelsregister. Per week vinden hier ongeveer 294 aanvallen plaats. Achter de meeste van deze misdrijven bevindt zich een financiële drijfveer. De gemiddelde hoeveelheid losgeld die werd betaald als gevolg van een geslaagde ransomware-aanval bedroeg vorig jaar zo’n 67.000 euro.

De volgende onderwerpen komen in de KnowBe4 Ransomware Hostage Rescue Manual aan bod:

  • Belangrijke ransomware-statistieken en verhalen over aanvallen die echt hebben plaatsgevonden
  • Wat ransomware is en waarop iemand moet letten als er een vermoeden van ransomware besmetting is
  • Specifieke stappen die genomen moeten worden zodra ransomware-besmetting is vastgesteld.
  • Hoe om te gaan met ransomware-infectie, van betalen tot niets doen en daarvan de voor- en nadelen
  • Hoe iemand zichzelf en de organisatie in de toekomst kan beschermen tegen ransomware
  • De belangrijkste oorzaken van ransomware-uitbuiting om te voorkomen dat iemand daar slachtoffer van wordt
  • Een stap-voor-stap checklist voor organisaties die te maken krijgen met een ransomware-incident

“Ransomware blijft zich ontwikkelen. Tegenwoordig omvat meer dan 80% van alle ransomware-aanvallen ‘dubbele afpersing’, data- en credential-exfiltratie”, zegt Roger Grimes, data-driven defense evangelist bij KnowBe4. “Of iemand nou getroffen is door ransomware of niet: het beschermen van het netwerk tegen dit soort aanvallen is nu een integraal onderdeel van elk security framework, voor zowel individuen als organisaties. Deze handleiding geeft praktijkvoorbeelden van ransomware-aanvallen en uitleg over hoe je die kunt voorkomen. Voor degenen die al slachtoffer zijn geworden van ransomware is beschreven welke stappen er genomen moeten worden.”

Gerelateerde berichten...

X