KnowBe4-onderzoek: in organisaties met een goede security-cultuur vertonen medewerkers veiliger gedrag

KnowBe4, leverancier van ’s werelds meest uitgebreide platform voor security awareness en phishing-simulaties, heeft in een nieuw onderzoek de correlatie kunnen leggen tussen security-cultuur en het veilig gedrag van medewerkers: hoe beter de security-cultuur, hoe veiliger het gedrag van medewerkers. De resultaten zijn gebundeld in het whitepaper ‘How Security Culture Invokes Security Behavior.’

Duidelijk verband tussen security-cultuur en veilig gedrag
De bevindingen van dit onderzoek zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens van het wereldwijde Security Culture and Credential Sharing-onderzoek, waaraan meer dan 97.000 medewerkers in 1.115 organisaties hebben deelgenomen. De resultaten laten zien dat het verbeteren van de security-cultuur van een organisatie zich direct vertaalt in veiliger gedrag van medewerkers, waardoor het risico op het delen van credentials ook afneemt.

In organisaties die relatief laag scoren op security-cultuur delen medewerkers gemiddeld bij 5.2% van de gesimuleerde phishing-e-mails hun credentials. Dat gemiddelde ligt met 0.1 % vele malen lager bij organisaties die relatief hoog scoren op security-cultuur. Een belangrijke conclusie uit dit wereldwijde onderzoek is daarom: hoe meer aandacht wordt besteed aan de security-cultuur, hoe groter de kans op veilig gedrag van medewerkers.

“Door dit baanbrekende onderzoek hebben we het verband tussen security-cultuur en veilig gedrag kunnen valideren”, zegt Joanna Huisman, SVP strategische inzichten en onderzoek bij KnowBe4. “Bovendien hebben we uitvoerbare stappen geschetst die organisaties kunnen nemen om hun security-cultuur verder uit te bouwen en te verbeteren.”

 

Gerelateerde berichten...

X