Koninklijke Boom uitgevers tekent voor uitgeefoplossing van Abecon

Koninklijke Boom uitgevers gaat de bedrijfsautomatisering van de divisies Edu’Actief, Boom Amsterdam en Boom Den Haag versterken met de uitgeefoplossing van Abecon. Daarmee is het uitgeversbedrijf de eerste Nederlandse gebruiker van deze internationaal succesvolle en – als enige – door Microsoft gecertificeerde bedrijfsoplossing voor uitgevers. “Deze uitgeefoplossing ondersteunt nagenoeg al onze bedrijfsprocessen wat zich vertaalt in eenduidige, transparante gegevensvastlegging en in efficiënte werkprocessen en communicatie. Aangezien het systeem alle uitingsvormen van onze intellectuele eigendomsproducten aankan, gaan we zoveel mogelijk gebruikmaken van de aanwezige standaardfunctionaliteit. Zo kunnen we onze werkprocessen efficiënter inrichten en uitvoeren, en onze klanten het beste helpen”, zegt John Boom, holdingdirecteur Koninklijke Boom uitgevers.

 

Internationaal succesvol

In het uitgebreide selectietraject bleek dat de door Abecon voorgestelde oplossing voor de uitgeefbranche het best voldoet aan de door Boom uitgevers gedefinieerde voorwaarden. De op het Microsoft Dynamics platform gebaseerde add-on wordt ontwikkeld door het Duitse knkPublishing en is in gebruik bij veel andere uitgevers in Europa, Noord-Amerika en Azië. De eerste stap bij Boom uitgevers is het implementeren van de software bij Edu’Actief. “We hebben de afgelopen maanden een goede indruk van Abecon gekregen. Een team van Abecon-consultants heeft zich vastgebeten in onze branche, in nauwe samenwerking met knkPublishing en Microsoft. De komende periode gaan we samen de schouders onder de implementatie zetten, zodat onze medewerkers eind 2015 live kunnen gaan met de vernieuwde werkomgeving”, aldus John Boom.

 

Eén systeem waar alle bedrijfsprocessen samenkomen

Naast ondersteuning van de uitgeefspecifieke processen voorziet de brancheoplossing ondermeer in standaardfunctionaliteit voor het verkopen en distribueren van mediaproducten via verschillende kanalen. Eric van Bost, accountmanager bij Abecon: “Alle werkprocessen en informatiestromen komen samen in één applicatie. Dit zorgt voor compleet zicht op de klant en grip op de contentketen, in combinatie met krachtige business intelligence, samenwerkingsfunctionaliteit en communicatietools. Door het aldus vergroten van de efficiëntie en flexibiliteit wordt de complexiteit en dynamiek van het uitgeefvak beheersbaar.”

 

Over Koninklijke Boom uitgevers

Uitgeversconcern Koninklijke Boom uitgevers ontplooit multimediale activiteiten op het gebied van kwalitatief hoogwaardige, nationale en regionale informatievoorziening. Ruim 350 professionals zijn vanuit Meppel, Amsterdam en Den Haag actief in de wetenschappelijke, educatieve en vakinformatieve branche, alsmede in de krantensector met nieuwsbladen en huis-aan-huisbladen.

 

Over Abecon

Abecon verzorgt ontwerp, realisatie en ondersteuning van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen voor efficiënter (samen)werken. Abecon combineert Microsoft- en branchekennis met doelgericht investeren in specifieke functionaliteit voor diverse branches. In zijn rol als IT-partner wil Abecon uitgeverijen middelen en kennis aanreiken om efficiënter, flexibeler en klantgerichter te opereren. Abecon is gevestigd in Huizen, Vianen en Melle (België).

Gerelateerde berichten...

X