KPN bundelt drie frequentiebanden in het 4G-netwerk

Als eerste telecombedrijf in Nederland en als derde provider wereldwijd heeft KPN de zogenoemde “3 Component Carrier Aggregation” (3CCA) actief in het netwerk.  Door het bundelen van frequenties wordt de capaciteit van 4G vergroot en kan de downloadsnelheid voor klanten worden verhoogd. Vorig jaar zomer maakte KPN al bekend in de grote steden de 800 Mhz en de 1800 Mhz banden voor 4G te bundelen.

Recentelijk heeft KPN in Delft, in samenwerking met Ericsson en Qualcomm,  in het live netwerk de 2600 Mhz band toegevoegd en zijn downloadsnelheden van 297Mb/s gerealiseerd. Dit  is vier keer sneller dan gebruikelijk bij 4G. Met de 3CCA-technologie is het mogelijk om een bestand van 1Giga Bite te downloaden in minder dan een halve minuut.  Ook biedt het meer mogelijkheden voor toekomstige diensten zoals Voice en Video over 4G.

KPN wil de komende tijd ervaring opdoen met de innovatieve techniek.  Jacob Groote, directeur Mobiel KPN: “Deze resultaten laten zien dat KPN voorbereid is op de toekomst. KPN heeft als eerste Nederlandse operator landelijke 4G dekking gerealiseerd. In het belang van onze klanten willen we deze technische voorsprong behouden.” KPN voorziet een groeiende databehoefte in de Nederlandse mobiele markt en kan met deze technologie de behoefte voor de toekomst garanderen.

Het toevoegen van de 2600 MHz band zal plaatsvinden daar waar het 4G gebruik erg hoog is waardoor de gemiddelde downloadsnelheid sterk wordt beïnvloed. 3CCA werd tot nu toe alleen in Zuid-Korea en Frankrijk geïntroduceerd.

Gerelateerde berichten...

X