Kramp kiest voor toekomstbestendige CRM-oplossing

Om de groei binnen Europa goed te stroomlijnen en toch dicht bij de klant te blijven staan heeft Kramp, technisch groothandelaar binnen de agrarische sector, gekozen voor de implementatie van Microsoft Dynamics CRM. CRM Partners, specialist voor CRM in de agrisector, verzorgt de inrichting en uitrol van het CRM-systeem binnen 22 landen en optimaliseert tevens de mobiele mogelijkheden van het CRM-systeem. Doel van het nieuwe CRM-systeem is te komen tot meer uniformiteit in het beheer van klantrelaties en het vergroten van de klantloyaliteit.

Kramp maakte al langere tijd gebruik van een in eigen beheer ontwikkeld Relatie Activiteiten Systeem (RAS). Het systeem voldeed echter niet aan de groeiende behoefte aan real-time inzicht in klantdata om klanten proactief en efficiënt te kunnen blijven bedienen. Bovendien ontbrak het Kramp aan de juiste IT-kennis en -middelen om adequaat op die behoefte in te spelen. Al voor de fusie met de Scandinavische groothandel Grene, besloot Kramp daarom over te stappen op een modern en toekomstbestendig CRM-systeem. Door de fusie zal Microsoft Dynamics CRM 2013 nu in 22 landen worden uitgerold, te beginnen in Groot-Brittannië.

Philippe Everaerts, Sales Director Belux bij Kramp en business owner van het CRM-project: “Loyaliteit van klanten is erg belangrijk voor het succes van onze business. Met een nieuw en modern CRM-systeem zijn we in staat ons contact met klanten beter te ondersteunen, sneller op bekende klantgegevens in te spelen, en onze klantrelaties internationaal op een constant en hoog niveau te houden. De bekende look & feel van Microsoft Dynamics CRM gaf voor ons de doorslag, in combinatie met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Microsoft stelde ons voor aan CRM Partners, een proactieve partner met het juiste inzicht in de markt. Zij zorgen niet alleen voor een gecontroleerde uitrol van het systeem, maar treden ook op als adviseur en kennispartij.”

Herman Bodewes, verantwoordelijk voor het AgriLab bij CRM Partners: “Boeren anno 2014 zijn moderne ondernemers, die – geheel terecht – veeleisend zijn richting hun leveranciers. Kramp vormt als technische groothandel een belangrijke schakel in de agrarische keten, die te allen tijde snel en adequaat in moet spelen op de ad hoc behoeften van veeleisende boeren en distributeurs. Microsoft Dynamics CRM biedt Kramp de mogelijkheid om een centraal klantbeeld te creëren, om haar afnemers vervolgens optimaal te kunnen bedienen, nu en in de toekomst én binnen heel Europa.”

Explore Dynamics CRM
Op 27 maart 2014 organiseert de community van de verschillende Microsoft-partners voor de derde keer op rij Explore Dynamics CRM in het CineMec te Ede. Ook CRM voor de agri-sector zal in het programma uitgebreid aan bod komen. Volg het event via Twitter op @exploredyncrm of #Exploredyncrm

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X