Kwartaalomzet Equinix stijgt met 18 procent ten opzichte van jaar geleden

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het tweede kwartaal van 2018 bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 62e kwartaal op rij, naar 1.262 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 30 procent van de wereldwijde omzet.

De kwartaalomzet steeg met 18 procent ten opzichte van jaar geleden. Vooral de inkomsten die voortkomen uit de vraag naar interconnectie overtroffen de verwachtingen. “Onze klanten baseren hun IT-architecturen steeds meer op interconnectie en dat zien we terug in de groeicijfers”, zegt Michiel Eielts, managing director van Equinix Benelux. “Organisaties moeten steeds sneller een grote hoeveelheid data met elkaar delen, waardoor directe, private data-uitwisselingen tussen bedrijven, locaties en clouds wereldwijd steeds belangrijker worden.”

Uitbreidingsprojecten en partnerschappen
Op dit moment zijn er 32 uitbreidingsprojecten gaande, die de capaciteit vergroten in 23 markten. Ruim 85 procent van deze investeringen zijn gericht op de 16 grootste metropolen. Ook wordt er geïnvesteerd in Amsterdam Zuidoost. In december 2018 opent daar de uitbreiding op het datacenter AM7.

“Naast de uitbreidingen in de Europese-markt kondigde Equinix ook haar toetreding tot Oman aan. “We zijn een partnerschap aangegaan met Omantel, een wereldwijd communicatiebedrijf, en openen in 2019 het eerste carrier-neutrale datacenter in Muscat, de hoofdstad van Oman”, aldus Eielts.

Toekomstverwachtingen
De Global Interconnection Index van Equinix voorspelt dat de capaciteit voor interconnectiebandbreedte tussen 2016 en 2020 met 44 procent toeneemt. De index schat in dat tegen 2020 de interconnectiebandbreedte verviervoudigd is in grootte, met 1.450 Terabits per seconde (Tbps) geïnstalleerde capaciteit, ongeveer 29 procent van de wereldwijde interconnectiebandbreedte.

“Om aan deze verwachtingen te kunnen blijven voldoen, heeft Equinix ook de afgelopen maanden geïnvesteerd in uitbreiding van de datacenters in onder andere Amsterdam, Denver en Londen”, zegt Eielts.

Gerelateerde berichten...

X