Lebara maakt contact met Oekraïne gratis beschikbaar voor iedereen in Nederland

Sinds 3 maart maakt Lebara het voor iedereen in Nederland mogelijk om in elk geval tot en met 31 maart gratis te bellen en SMS’en naar Oekraïne. Voor bestaande klanten met een abonnement of prepaid simkaart is dit per direct van toepassing. Er geldt geen limiet. Klanten die in februari naar Oekraïne belden, zijn per SMS geïnformeerd.

Wie geen Lebara klant is, kan middels een gratis Lebara prepaidkaart direct en zonder beltegoed gratis onbeperkt bellen en SMS’en naar Oekraïne. Deze gratis Lebara simkaart is onder andere verkrijgbaar bij tankstations en zelfstandige telecomwinkels (zie www.lebara.nl/winkelzoeker) of kan kosteloos worden toegezonden via www.lebara.nl/prepaid. Alleen voor bellen naar andere bestemmingen of voor internetten is beltegoed nodig.

“Lebara ontstond twintig jaar geleden vanuit de missie contact met dierbaren in het buitenland voor iedereen voordelig en bereikbaar te maken,” aldus Eelco Gijze, Commercieel Directeur van Lebara. “Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de grotere Sim Only én prepaid aanbieders van Nederland, maar ons gedachtengoed om mensen voordelig in contact te houden met elkaar en de wereld, is nooit veranderd. De situatie in Oekraïne is schrijnend, dus contact met naasten is daar belangrijker dan ooit. En daar helpen we graag bij.”

Gratis bellen en SMS’en

Bestaande en nieuwe Lebara klanten kunnen in elk geval tot 31 maart gratis onbeperkt bellen en SMS’en vanuit Nederland naar hun naasten in Oekraïne. Dit geldt zowel voor klanten met een abonnement als klanten met een prepaid simkaart en zij hoeven hier zelf niks voor te doen.

Gratis simkaarten

Voor veel gevluchte Oekraïners zal het duur zijn om met hun eigen abonnement vanuit Nederland naar hun vaderland te bellen. Eelco Gijze: “Met dit als uitgangspunt hebben we ervoor gezorgd dat elke Lebara prepaid simkaart na activatie met óf zonder tegoed gratis onbeperkt kan bellen en SMS’en naar Oekraïne.” De gratis prepaidkaarten zonder beltegoed zijn vooral verkrijgbaar bij tankstations en zelfstandige telecomwinkels. Prepaid simkaarten met beltegoed (tot €4,99) zijn verkrijgbaar bij de meeste landelijke supermarkten, drogisten, tabakszaken en telecomwinkels.

Contact met overheden en instanties

Een speciaal team van Lebara neemt contact op met overheden en instanties die zich ontfermen over vluchtelingen vanuit Oekraïne om hen te informeren over deze mogelijkheid. Zij kunnen zich ook zelf melden via samenwerkingnl@lebara.com met vragen of om simkaarten aan te vragen.

 

Gerelateerde berichten...

X