LifeKinnex-batterij Ergotron laat zorgprofessionals aandacht richten op patiënt

Ergotron, wereldwijd ontwerper en fabrikant van werkomgevingen die natuurlijke beweging stimuleren, introduceert een innovatieve batterijoplossing voor medische trolleys die van stroom moeten worden voorzien.

De LiFeKinnex-batterij kan op medische trolleys worden opgeladen en worden vervangen zonder dat de apparatuur op de trolley zonder stroom komt te zitten. Zorgprofessionals kunnen zo meer tijd besteden aan hun patiënten; ze hoeven zich geen zorgen te maken over de werkduur van de batterij of de uitval van medische apparatuur.

Dankzij het gebruik van een LifeKinnex-batterij hoeven artsen en verplegers niet langer op zoek te gaan naar een stopcontact voor hun medische trolley en hun werk te onderbreken. De chemische samenstelling van de batterij (lithium-ijzerfosfaat oftewel LiFePO4) zorgt ervoor dat de batterij meer cycli meegaat dan een vergelijkbare batterij van lithiumijzer. De batterij kan zonder complicaties worden ontladen en biedt zorginstellingen lagere totale eigendomskosten.

Een belangrijk voordeel is dat de LifeKinnex gebruikmaakt van een magnetische stroomverbinding, zodat de batterij snel kan worden vervangen. De voedingsmodule is daarnaast voorzien van een ingebouwde accu, zodat alle apparatuur op de trolley tijdens vervanging van de batterij gewoon blijft functioneren.

De batterij biedt een langere werkduur en laadt drie tot vier keer sneller op dan een vergelijkbare gesloten loodbatterij, zonder gevaar voor overlading of oververhitting. Gebruikers kunnen de voedingseenheid aansluiten om de batterij snel op te laden, zodat de trolley kan blijven rijden. Dit is zelfs tijdens het gebruik van de medische apparatuur mogelijk.

“De behoeften van eindgebruikers staat centraal binnen de ontwerpfilosofie van Ergotron. En zorgprofessionals hebben behoefte aan het gemak en de veelzijdigheid die de LifeKinnex te bieden heeft”, zegt Paul Zuidema, managing director EMEA bij Ergotron. “Door een einde te maken aan de noodzaak om naar stopcontacten te zoeken voor medische trolleys bieden we een oplossing voor een jarenlang gevoeld ongemak: verouderde technologie die ten koste gaat van het gebruiksgemak.”

 

Gerelateerde berichten...

X