Main Capital, Deloitte en Frost & Sullivan onderstrepen visie VeliQ

VeliQ 3de in Main Software 50, 30ste in Deloitte Technology Fast50 en Enabling Technology Leader volgens Frost & Sullivan 

VeliQ staat op de 3de plaats in de Main Software 50, een jaarlijkse lijst van meest succesvolle onafhankelijke Nederlandse softwarebedrijven. Kort daarvoor verscheen de Deloitte Technology Fast50, waarin VeliQ op 30 staat, met circa 500% groei. Verder noemen de analisten van Frost & Sullivan in een recent marktrapport VeliQ een Enabling Technology Leader. Hiermee onderstrepen deze drie bekende marktwatchers VeliQ’s onderscheidende visie en de toegevoegde waarde van haar cloudplatform.

 

Main Software 50

Main Capital Partners is een fondsmanager met een focus op de softwaremarkt en snelgroeiende bedrijven met een internationale expansiestrategie. Zij beheren drie Private Equity fondsen en organiseren ook elk jaar drie software events, te weten het Main Insight Event, de Main CTO Day en de Main Software 50. Doelstelling daarvan is meer zichtbaarheid te geven aan succesvolle Nederlandse softwarebedrijven en de gehele sector beter op de kaart te zetten. In de lijst van 2014 staat VeliQ op de derde plaats. Charly Zwemstra, Managing Partner Main Capital: ”VeliQ heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door van plek 49 (2013) naar de 3de plaats te stijgen, met name gedreven door schaalbare internationale groei via partners”.

 

Deloitte Technology Fast50

De Deloitte Technology Fast50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland, op basis van de percentuele omzetgroei in vijf jaar. “Het programma wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd en heeft al veel ambitieuze en snelgroeiende technologiebedrijven in kaart gebracht”, zegt de programmanager en partner bij Deloitte, Martin Wabeke. “Ook dit jaar komen we een aantal ondernemingen tegen die al eerder in de top 50 zijn geëindigd of hoge ogen hebben gegooid als Rising Star. Zij weten hun groei goed vast te houden. Dit jaar zien we veel zogenaamde enablers in de lijst, zoals VeliQ. Dat zijn bedrijven die met hun techniek invulling geven aan het begrip netwerkorganisatie. Daarnaast is aan de inschrijvingen te zien dat de hightech-productie in Nederland leeft en iets is om trots op te zijn.”

 

Enabling Technology Leader

Frost en Sullivan heeft analisten en consultants die continu een groot aantal markten onderzoeken. Als onderdeel daarvan identificeren zij ook bedrijven die investeren in nieuwe technologieën, om een superieure klantbeleving te creëren, of bestaande applicaties substantieel te verbeteren. In het kader daarvan vindt Frost & Sullivan dat VeliQ de Enabling Technology Leader is. Technologisch marktleider worden is nooit eenvoudig geweest, maar in de huidige competitieve en onzekere economische markt, met snel veranderende klanten, helemaal niet. Ook het feit dat intellectuele eigendommen van innovaties steeds moeilijker te beschermen zijn, vergroot de waarde van deze erkenning. Frost & Sullivan komt tot de conclusie dat VeliQ’s cloudplatform belangrijke onderscheidende voordelen biedt. Zoals de ‘white-label’ marktbenadering, ondersteuning van meerdere architecturen en merken en verhoging van de klanttevredenheid met waarde toevoegende services voor rapportages en beveiliging.

 

IT-Consumerization

Mensen veranderen en daarmee de manier waarop producten en diensten worden geconsumeerd. De consumentenmarkt fungeert daardoor steeds vaker als aanjager van ICT-innovatie op de werkvloer. Deze ontwikkeling ook wel ‘Consumerization of IT (CoIT)’ genoemd, dwingt bedrijven opnieuw na te denken over de inkoop en het management van ICT apparatuur en diensten. Vooral MKB-bedrijven zoeken naar gebruiksvriendelijke totaaloplossingen waarmee ze de behoefte van hun mobiele werkers kunnen invullen. Bestaande ICT-leveranciers worden gedwongen om hun traditionele infrastructuurproducten middels clouddiensten uit te breiden tot totaaloplossingen voor diverse marktsegmenten, maar ontberen vaak de systemen om deze volgende stap te kunnen zetten.

De missie van VeliQ is om deze ICT-leveranciers te helpen door een cloudplatform aan te bieden waarmee zij totaaloplossingen aan hun klanten kunnen leveren. Een platform dat zowel de verkoop van telecom- als ook clouddiensten mogelijk maakt en voorts gebruiksvriendelijke en veilige toegang tot deze diensten op ieder mobiel device waarborgt. “Main Capital, Deloitte en Frost & Sullivan hebben uitstekend in de gaten dat VeliQ inspeelt op de gevolgen van CoIT. We zijn enorm trots op wat we hebben bereikt. Tegelijk blijven wij ernaar streven dat onze partners optimaal gebruik maken van de kansen die de huidige markt biedt, waardoor wij de verdere groei van VeliQ waarborgen”, zegt Ron van Bijsterveld, CEO van VeliQ.

 

Over VeliQ

‘Consumerization of IT’ (CoIT), dwingt bedrijven opnieuw na te denken over inkoop en management van IT-apparatuur en –diensten. ICT-leveranciers worden geconfronteerd met deze behoefte en zoeken bij de ontwikkeling van nieuwe proposities naar onderscheidend vermogen, gecombineerd met behoud van de kracht van hun bestaande (multilevel-) distributiemodel. Deze behoeften, die gezamenlijk onder de noemers cloud enablement en channel enablement te plaatsen zijn, staan synoniem voor MobiDM. MobiDM is het platform dat VeliQ sinds 2010 aan haar partners in zowel de telecom- als cloudindustrie levert (operators, MVNO’s, mobile value added resellers, clouddistributeurs, cloud services providers en system integrators). Het omvat de volgende functionaliteit: channel management, service management, identity management, security management en device management. MobiDM vormt de basis waarop partners proposities ontwikkelen voor specifieke marktsegmenten en specifieke klantbehoeften. VeliQ levert haar partners niet alleen een platform maar ook inkoop-, marketing- en integratie-expertise. VeliQ’s missie is: Empowering Mobile Partners. Het hoofdkantoor van is gevestigd in Nederland. VeliQ heeft tevens kantoren in Duitsland en de Verenigde Staten. Daarmee ondersteunen zij partners die wereldwijd actief zijn, waaronder KPN, CGI, Oi, Canopy, T-systems, Portugal Telecom en Vimpelcom.

 

Gerelateerde berichten...

X