Make-over instapmodel thin client IGEL Technology

IGEL Technology tilt het begrip ‘instap-thin-client’ naar een hoger plan met zijn vernieuwde – compactere, krachtigere en energiezuinigere – UD2. Dit nieuwe instapmodel, dat is uitgerust met Intels nieuwste Atom-processor, levert circa dertig procent betere prestaties tegen lagere stroomkosten. Ook qua verbindingsmogelijkheden heeft de UD2 een aantal verbeteringen ondergaan. Zo beschikt hij nu over twee digitale monitoruitgangen (DVI-I en DVI-D), waardoor gebruikers op twee beeldschermen tegelijk kunnen werken. In aanvulling op de drie USB 2.0-poorten aan de achterkant, is aan de voorkant van de behuizing een USB 3.0-poort aangebracht die garant staat voor een nog snellere gegevensoverdracht. Met zijn 2 GB RAM-geheugen en overige verbeteringen op hardwaregebied is de nieuwe UD2 hét apparaat voor kantoormedewerkers die ook met multimediacontent moeten kunnen omgaan. De uitstekende prijs-prestatieverhouding maakt hem tot het ideale instapmodel voor Virtual Desktop Computing.

Of het nu gaat om browser-gebaseerde CRM- en ERP-systemen, Microsoft Office/Office 365 of het vloeiend weergeven van full-HD video’s, IGEL’s nieuwe UD2 biedt gebruikers superieure prestaties in het instapsegment. De thin client wordt ondersteund door een Intel Atom-processor (1,46 GHz single core), Intel HD Graphics (64-256 MB gedeeld) en 2 GB RAM (DDR3L)-geheugen. Ook als hij draait op geavanceerde besturingssystemen als Windows 7, 8.x of Windows 10 (afhankelijk van de beschikbaarheid) toont de UD2 zich een klasse apart. Ondanks zijn uitmuntende prestaties is zijn energieverbruik laag. De thin client verbruikt slechts 5 watt als hij in bedrijf is en minder dan 1 watt als hij in de standby-modus staat.

Nieuwe behuizing: fraai en praktisch
Het verbeterde ontwerp van de nieuwe UD2 is in lijn met de onlangs vernieuwde UD3 en UD5/UD6, wat maakt dat IGEL’s complete portfolio desktop-thin-clients visueel nu één geheel vormt. Maar de nieuwe behuizing zorgt niet alleen voor een mooi plaatje op het bureau, het kleinere formaat maakt de thin client ook slanker, zodat hij perfect past in iedere werkomgeving. Verder kan de UD2 nu ook bevestigd worden aan de achterkant van een monitor. De optioneel verkrijgbare VESA-montageadapter die hiervoor vereist is, is verkrijgbaar in een 75 mm én een 100 mm uitvoering. Om multimediawerkers tegemoet te komen, is er ruimte vrijgehouden voor een tweede DVI-poort. Hierdoor is het een fluitje van een cent om een extra monitor aan te sluiten, zonder dat daar een adapter voor nodig is.

“Doelstelling bij het ontwikkelen van de nieuwe UD2 was onze klanten een aantrekkelijk instapmodel aan te bieden dat hen in staat zou stellen te voldoen aan de eisen van zowel taak- als kenniswerkers,” zegt Edwin de Ron, Sales Manager van IGEL Technology in Nederland. “De nieuwe UD2 is zelfs geschikt voor medewerkers met een uitgebreider takenpakket. Ook zij zullen er snel achter komen dat dit betaalbare thin-clientmodel veel meer in huis heeft dan op het eerste oog lijkt.”

Demo units van IGEL’s nieuwe UD2 en de op dezelfde wijze gebouwde Zero Client (IZ2), allebei ontworpen voor dedicated toegang tot gevirtualiseerde desktops door middel van Citrix HDX, Microsoft RemoteFX of VMware Horizon (PCoIP), zijn per direct beschikbaar. Beide modellen zijn voorzien van het besturingssysteem Linux. IGEL’s toonaangevende Universal Management Suite (UMS)-software voor beheer op afstand wordt standaard meegeleverd.

Gerelateerde berichten...

X