MapR bundelt NoSQL database met Hadoop voor data-intensieve applicaties

MapR Technologies, de grootste leverancier van Apache Hadoop®, heeft MapR-DB gebundeld met de gratis te downloaden MapR Community Edition. MapR-DB heeft onlangs van onderzoeksbureau Forrester Research de hoogste score gekregen van alle beoordeelde NoSQL key-value databases. Met de combinatie van deze snelle real-time database en Hadoop, kunnen organisaties zowel de businessresultaten verbeteren, als de complexiteit van hun ICT-architectuur en operationele kosten reduceren.

 

Data-intensieve applicaties

Analytische applicaties voor bijvoorbeeld fraudedetectie/-preventie, real-time productadvisering of gebruikersauthenticatie, behoren een mix van lees-, schrijf- en analysefuncties te bevatten. Dat geldt ook voor real-time transactie- of streaming-applicaties, voor het verwerken van alle sensordata en loggen van analyses, in omgevingen als het Internet of Things. Als men daarbij niet geïntegreerde technieken gebruikt voor alle databaseoperaties en analyseverzoeken, wordt de architectuur complexer. Daarom integreert MapR alle benodigde functionaliteit in één krachtig platform. MapR-DB is recent getest met behulp van OpenTSDB om een belasting van 100 miljoen datapunten per seconde te initiëren verdeeld over vier nodes. Dat geeft klanten de mogelijkheid om razendsnel data in te lezen, voor hun real-time data-intensieve applicaties.

 

MapR-DB

“MapR-DB is een in-Hadoop database, die naadloos integreert met Hadoop”, schreef principal analist Noel Yuhanna in een recent gepubliceerd Forrester Reseach rapport. “Deze ondersteunt het automatisch opslaan van alle data op verschillende machines en balanceren van een cluster. Klanten van MapR werken met verschillende belastingen, zoals veel transactieverwerkingen en (voorspellende) analyses. Nu MapR de NoSQL key-value database integreert en bundelt met Hadoop, kan men voortaan een willekeurige mix van belastingen op één cluster verwerken.”

 

Nieuwe toepassingen

“De afgelopen 18 maanden hebben honderden klanten met succes onze MapR-DB database geïmplementeerd, om operationele applicaties rechtstreeks op Hadoop te kunnen draaien”, zegt Tomer Shiran, vice president productmanagement bij MapR Technologies. “Door MapR-DB aan de MapR Community Edition toe te voegen heeft voortaan iedereen toegang tot deze voordelen. Daarmee maken wij ook nieuwe data-streaming toepassingen en real-time analyses mogelijk.” De geïntegreerde combinatie is hier te downloaden.

“Als leverancier van oplossingen voor het analyseren van de klantbeleving en marketingacties in de telecomsector, hebben wij onze omgeving moeten upgraden om steeds grotere data- en transactievolumes te kunnen verwerken”, zegt Atzmon Hen-tov, vice president R&D bij Pontis. “MapR-DB gecombineerd met de MapR distributie geeft ons de benodigde performance en betrouwbaarheid om een vrijwel ongelimiteerd aantal klanten en events te kunnen verwerken. De Pontis-oplossing draait 24×7, waardoor wij met de grootste telecommunicatieproviders in de wereld kunnen samenwerken.”

“MapR elimineert de overhead die nodig is voor het beheren van gescheiden NoSQL en Hadoop omgevingen, waardoor onze systemen veel efficiënter kunnen draaien”, zegt Scott Russman, directeur softwareontwikkeling bij Solutionary (een bedrijf van NTT Group). “Het is een krachtige maar tegelijkertijd ook eenvoudige oplossing voor het managen van al onze data op één locatie. Daarmee kunnen wij snel alle verzamelde bedrijfsinformatie analyseren en actie ondernemen.”

 

Over MapR Technologies

MapR vult de beloften van Hadoop in met een bewezen platform dat een brede reeks aan kritische en realtime bedrijfstoepassingen ondersteunt. MapR heeft Hadoop betrouwbaarder, eenvoudiger te gebruiken en sneller gemaakt en integreert NoSQL, database en streaming applicaties in één distributie. MapR wordt al door meer dan 500 organisaties gebruikt, in de financiële dienstverlening, overheid, zorgsector, industrie, media, retail en telecommunicatie. Waaronder door toonaangevende Global 2000 en Web 2.0 bedrijven. Amazon, Cisco, Google en HP maken deel uit van het MapR partnerecosysteem. Verder hebben Google Capital, Lightspeed Venture Partners, Mayfield Fund, NEA, Qualcomm Ventures en Redpoint Ventures in het bedrijf geïnvesteerd. Het hoofdkantoor van MapR is gevestigd in San Jose, Californië en sinds kort het EMEA-kantoor in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.mapr.com

Gerelateerde berichten...

X