Mendix kondigt verschillende innovaties aan op low-code platform

Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijde leider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, kondigt vandaag verschillende innovaties aan op zijn platform. De aankondiging wordt gedaan op Mendix World waar bijna 5.000 professionals samenkomen om nieuws, trends en succesverhalen te horen over low-code. Met het vernieuwde Mendix-platform kunnen organisaties hun digitale innovatie versnellen en initiatieven stimuleren die de digitale en fysieke wereld samenbrengen.

De innovaties op het Mendix-platform zorgen ervoor dat er een nieuwe ‘maker movement’ ontstaat. Dit betekent dat een grote groep professionals met verschillende capaciteiten met Mendix activiteiten kan ontplooien die bijdragen aan digitale transformatie.

Of het nu gaat om het integreren van de fysieke en digitale wereld door het IoT, migratie naar SAP/4HANA, het ontwikkelen en uitrollen van meer native mobile apps, het benutten van de kracht van visuele low-code/no-code modellen om zakelijke applicaties te bouwen of migratie naar een multi-cloud omgeving.

Go make it!
“We hebben drie woorden voor iedereen die de digitale toekomst voor zijn organisatie wil creëren”, zegt Derek Roos, oprichter en CEO van Mendix. “‘Go make it!’ Of je nu een analist, marketing directeur, manager in een fabriek, CIO, CDO of ervaren ontwikkelaar bent, je kunt het Mendix-platform gebruiken om hoogwaardige applicaties te ontwikkelen.

Deze applicaties maken optimaal gebruik van de resources die je al in huis hebt, ongeacht de gekozen cloud-strategie. Door te profiteren van AI en andere slimme technologie, vinden bedrijven zichzelf opnieuw uit en bedienen ze hun klanten beter. Het is low-code zonder compromis. Mogelijk gemaakt door de nieuwste versie van ons platform.”

Bovenaan de lijst met nieuwe functionaliteit staan de introductie van Studio en Studio Pro, Mendix’ no-code en low-code ontwikkelomgeving, native mobile development, exclusieve low-code ondersteuning voor SAP HANA, ondersteuning voor elke cloud-strategie (public, private, hybrid) en volledige Mendix-integratie met het Siemens Mindsphere-platform voor het industriёle IoT (IIOT).

Mendix Studio en Mendix Studio Pro
Het tekort aan IT-talent staat een snelle ontwikkeling van applicaties in de weg en heeft invloed op de adoptie van digitale innovaties. Mendix zorgt ervoor dat organisaties deze uitdaging aan kunnen door hun menselijke kapitaal optimaal te benutten.

Mendix Studio is een visuele, WYSIWYG tool waarmee citizen developers die het dichtst staan bij de zakelijke uitdagingen en doelen, actief kunnen participeren in het bedenken en ontwikkelen van applicaties. Mendix Studio Pro is een visuele omgeving die professionele ontwikkelaars geavanceerde functionaliteit biedt om met volledige flexibiliteit en controle complexe, zakelijke applicaties te ontwikkelen inclusief de mogelijkheid om code aan te passen.

Samen bieden Studio en Studio Pro een krachtig platform dat twee kanten op werkt en de business en IT samenbrengt om samen te werken als nooit tevoren en precies die apps te ontwikkelen die de organisatie nodig heeft om de omzet te verhogen en resultaten te optimaliseren. Lees hier het hele, Engelstalige persbericht over Mendix Studio en Studio Pro.

Native mobile apps
De eisen die gebruikers stellen aan mobiele apps blijven toenemen evenals de mogelijkheden van smartphones waarop deze apps draaien en de belofte van multi-experience apps. Mendix zorgt ervoor dat ontwikkelaars met verschillende capaciteiten echte native mobile apps kunnen leveren dankzij de gebruiksvriendelijkheid en efficiency van low-code ontwikkeling. Ontwikkeld op het veelgebruikte React Native framework zorgen Mendix mobile apps voor de functies en interacties die consumenten verwachten van hun smartphone.

Bovendien biedt het ontwikkelaars de mogelijkheid om AR en machine learning toe te passen op het apparaat om slimmere, context gestuurde gebruikservaringen te creëren. En met een ‘offline first’ benadering bieden de native mobile apps van Mendix een consistente performance zelfs als de connectie slecht is of helemaal wegvalt. Lees hier het hele, Engelstalige persbericht over Native Mobile low-code development.

Low-code ondersteuning voor SAP HANA
Met de introductie van de nieuwste versie van het platform, is Mendix de enige low-code leverancier die naadloze integratie biedt met SAP HANA. Organisaties kunnen daardoor zowel transactionele als analytics applicaties creëren die de profiteren van de snelheid en efficiency van HANA om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, en kansen bieden om digitaal in contact te komen met medewerkers en klanten.

Mendix zorgt ervoor dat organisaties snel bedrijfskritische apps kunnen leveren op dezelfde datalaag als de SAP core, voorzien van HANA’s sterke performance, governance, security en data analytics. Ook kunnen meer medewerkers de vruchten plukken van HANA voor innovatie doordat business professionals ook als ‘citizen developers’ kunnen bijdragen aan het ontwikkelproces.

Gerelateerde berichten...

X