Mendix Workflow biedt krachtige, slimme automatisering is nu beschikbaar

Mendix, een Siemens-onderneming en wereldwijd leider in moderne enterprise applicatie-ontwikkeling, kondigt aan dat Mendix Workflow voor procesautomatisering beschikbaar is voor organisaties die complete digitale oplossingen bouwen op het low-code platform. Mendix Workflow biedt een verbeterde architectuur en nieuwe functies en is beschikbaar in zowel Mendix Studio- als Mendix Pro-ontwikkelomgevingen. Het zorgt ervoor dat domeinexperts en IT-professionals beter kunnen samenwerken om bedrijfsbreed processen te ontdekken, ontwerpen, bouwen en optimaliseren met automatisering.

Met de visuele modelleringstaal van het Mendix low-code platform, integreert Workflow naadloos gebruikersgerichte en systeemtaken, data en services van derden om processen in het applicatielandschap te digitaliseren. Daarnaast biedt Workflow Commons, een module die beschikbaar is via de Mendix Marketplace, aanpasbare, kant-en-klare sjablonen, pagina’s, dashboards en slimme services om intelligente automatisering te stimuleren.

De strategische impact van end-to-end procesautomatisering
Het strategische belang van Workflow wordt bevestigd door onderzoek van Deloitte waarin wordt aangegeven dat “automatisering een boost geeft aan digitale transformatie”. Als één van de pijlers van slimme automatisering, zorgt low-code Workflow voor cloud-native schaalbaarheid en snellere implementatie met gebruik van minder middelen, waarmee concurrentievoordeel kan worden behaald in de digital-first economie.

Voor de introductie van Mendix Workflow was het lastig voor organisaties om event driven digitalisering te beheren en op te schalen. Forrester geeft aan dat bedrijfskritische procesautomatisering zich nog in een vroeg stadium bevindt. Zo is bijna 77% van de organisaties afhankelijk van papieren processen en e-mail en 63% van Excel en spreadsheets.

Analisten van Gartner onderstrepen de economische noodzaak om complexe bedrijfsprocessen te automatiseren en noemen deze functie een “kritisch onderdeel” bij de beoordeling van low-code platformen. Ook laten andere bevindingen van Gartner zien dat de behoefte van bedrijven om hyperautomatisering op te schalen dit jaar één van de drie belangrijkste drijfveren is voor de adoptie van low-code.

“Mendix heeft Workflow als kerncapaciteit in het platform geïntegreerd”, zegt Hans de Visser, vice president, product management en R&D bij Mendix. “Het is geen vaste functie voor specifieke oplossingen die één taak hebben zoals robotic process automation of business process management software, maar een geïntegreerde optie. Workflow Editor biedt bedrijfsbreed inzicht en notificaties over geautomatiseerde processen waarbij uitvoeringsdata wordt opgeslagen in een standaard, toegankelijk format. Ontwikkelaars hoeven niet langer opnieuw het wiel uit te vinden doordat ze gedefinieerde processen en bedrijfsdata opnieuw kunnen gebruiken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van dezelfde procesgestuurde governance, controle en toezicht die elke oplossing die is ontwikkeld op het Mendix low-code platform automatisch bevat.”

Mendix Workflow helpt citizen developers samen te werken en applicaties te bouwen, waarbij bedrijfsprocessen worden geïmplementeerd terwijl deze zich nog verder ontwikkelen en veranderen. Analisten erkennen de krachtige ondersteuning van het platform voor hyperautomatisering, ‘composable business’ en democratisering van software-ontwikkeling en hebben Mendix al vijf jaar op rij uitgeroepen tot leider in het Gartner Magic Quadrant for Low-Code Enterprise Application Platforms. Mendix is ook al drie achtereenvolgende jaren leider in het Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development.

Mammoet past procesautomatisering toe voor versnellen operatie in 45 landen
Mammoet, wereldwijd marktleider in zware logistiek en transport, gebruikte de benadering van Mendix voor procesautomatisering om IT-ondersteuning en systeemfunctionaliteit voor operaties in 45 landen te versnellen en rationaliseren. “Het Mendix-platform stelde Mammoet in staat backend SAP-data te integreren met digitale werkorders, urenregistratie, checklists voor werf- en magazijnleveringen en verzoeken om technische ondersteuning”, vertelt Gerrit Dekker, CIO van Mammoet. “We kijken ernaar uit gebruik te maken van Mendix Workflow. De succesvolle implementatie van procesautomatisering heeft al geleid tot efficiëntieverbeteringen voor onze wereldwijde activiteiten. Het maakt ook voortdurende innovatie mogelijk door de CO2-rapportagedata van onze IoT-sensoren en apparaten te automatiseren.”

De nieuwe Workflow Commons-module biedt veelgebruikte ontwerppatronen om snel en eenvoudig krachtige workflow-mogelijkheden toe te voegen, inclusief sjablonen om een ’takeninbox’ te maken en andere eenvoudig te implementeren pagina’s om specifieke workflow-acties te definiëren zoals dashboards voor eindgebruikers- en KPI-monitoring plus fragmenten en connectoren om data te integreren met geautomatiseerde processen. Aanvullende geautomatiseerde diensten die snelle iteratie mogelijk maken zijn gespecialiseerde documentverwerking, vertaling, spraak-naar-tekstconversie, sentimentanalyse en optische tekenherkenning. Deze zijn te downloaden in de Mendix Marketplace.

“Het oplossen van de pijnpunten van het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen is een belangrijke zorg van elke CIO, vooral gezien het tekort aan ontwikkeltalent”, zegt Johan den Haan, chief technology officer bij Mendix. “Onze geïntegreerde aanpak dicht de kloof tussen de realiteit voor veel organisaties, waarbij de bedrijfslogica zich bevindt bij individuele belanghebbenden – waardoor auditing en optimalisatie van processen erg moeilijk wordt – en het vermogen van IT om ondersteuning en toezicht te bieden. Workflow Editor zorgt voor het vastleggen en documenteren van institutionele kennis die kan worden getest en geverifieerd via de DevOps-testcyclus.”

 

Gerelateerde berichten...

X