M&I/Partners start IB&P-Traineeship voor de zorg en overheid

Informatiebeveiliging en privacy zijn voor overheden en zorginstellingen van groot belang. Het aanbod van goed personeel op het gebied van Informatiebeveiliging & Privacy is op dit moment beperkt. M&I/Partners wil als partner werken aan de realisatie van de maatschappelijke opdracht van haar klanten in de overheid en zorg. Om hier een bijdrage aan te leveren start M&I/Partners op 1 april 2022 met het IB&P-Traineeship.

Wat houdt het IB&P-Traineeship in

In dit IB&P-Traineeship worden startende talenten met verschillende achtergronden opgeleid tot IB&P-professionals. Hier wordt invulling aan gegeven door een combinatie van learning-on-the-job en opleiding door inhoudelijke specialisten op het gebied van Informatiebeveiliging (kernwoorden zijn: nulmetingen, audits en implementaties van normen/kaders, Security Officer, CISO) en Privacy (kernwoorden zijn: implementatie van de AVG, DPIA’s, Privacy Officer, FG, Verwerkingsregister).

Aanmelden of meer informatie over het IB&P-Traineeship: www.mxi.nl/ibp-traineeship.

n IB&P-Traineeship voor trainees

Een traject van 18 maanden, waarbij trainees het werken op opdrachten combineren met persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding.

 

n IB&P-Traineeship voor de opdrachtgever

Opdrachtgevers krijgen een leergierige adviseur die (met ondersteuning van een ervaren collega van M&I/Partners) een waardevolle bijdrage levert aan de informatiebeveiliging en privacy binnen de organisatie van de opdrachtgever.

 

n IB&P-Traineeship voor de eigen organisatie

Opleidingsdagen van het IB&P-Traineeship en de wekelijkse begeleiding zijn ook beschikbaar voor medewerkers van klanten.

 

Tobias van Oerle, senior adviseur bij M&I/Partners over het IB&P-Traineehsip

“We ervaren vanuit M&I/Partners de afgelopen jaren dat onze aanpak rondom Informatiebeveiliging & Privacy goed aansluit bij de behoefte van onze klanten. We onderscheiden ons in onze aanpak door onze combinatie van kennis van klantprocessen, ICT, informatiemanagement en Informatiebeveiliging & Privacy. Dit zorgt ervoor dat we oplossingen kunnen bieden aan onze klanten die echt werken. We denken dat we onze unieke set aan kennis en vaardigheden goed kunnen overdragen aan nieuwe talenten die zich graag op het vlak van Informatiebeveiliging & Privacy willen ontwikkelen. Belangrijk hierbij is wat ons betreft dat soft skills, denkvermogen en intrinsieke motivatie belangrijker zijn dan vooropleiding. We staan dus open voor aanmeldingen vanuit allerlei opleidingen.”

Patrick van Eekeren, partner bij M&I/Partners over het IB&P-Traineeship

“Net als onze relaties zien en ervaren wij een structureel tekort aan goed opgeleide Informatiebeveiliging & Privacy professionals. Om aan de vermindering van dat tekort een bescheiden bijdrage te leveren starten wij vanuit M&I/Partners op 1 april 2022 een IB&P-Traineeship om een groep talenten in 18 maanden op te leiden tot adviseurs op het gebied van Informatiebeveiliging & Privacy.”

 

Gerelateerde berichten...

X