Micro Focus lanceert SaaS-support voor hybride cloudmanagementoplosing

Hybrid Cloud Management X, geleverd op het Micro Focus OPTIC SaaS-platform, biedt eenvoudigere, veiligere en meer kosteneffectieve multi-cloud-provisioning, selfservice, governance en kostenoptimalisatie

Micro Focus (LSE: MCRO; NYSE: MFGP) heeft vandaag de release aangekondigd van Hybrid Cloud Management X (HCMX) software-as-a-service (SaaS). HCMX was eerder “Global Winner” in de Research in Action (RIA) Vendor Selection Matrix™: Hybrid Cloud Service Management Tools, 2021, en is ook genoemd als één van de twee leiders in The Forrester Wave: Hybrid Cloud Management, Q4 2020.

HCMX verenigt fulfillment-activiteiten in de hybride cloud en op locatie door het bieden van selfservice resourceprovisioning inclusief transparante, ingebouwde kostenbeheersing en governance. HCMX is nu beschikbaar als Software-as-a-Service. Er is een eenvoudig migratiepad voor bestaande gebruikers van Micro Focus cloudbeheeroplossingen (zoals Cloud Service automation, Hybrid Cloud Management (HCM) of on-premises HCMX). HCMX SaaS wordt geleverd met meerlaagse beveiliging en is ISO 27001- en ISO 27034-gecertificeerd en SOC 2-compliant.

“Wij zijn erg verheugd dat we naast onze andere ITOM-oplossingen, nu ook onze populaire hybride cloudbeheeroplossing als onafhankelijk SaaS-product kunnen aanbieden,” zegt Rohit De Souza, Senior Vice President en General Manager ITOM bij Micro Focus. “HCMX is via ons SMAX-platform beschikbaar als SaaS, en on-premises als standalone product, maar SaaS maakt het implementeren van HCMX gemakkelijker door de flexibele gebruiks- en licentiemodellen die de opstartkosten verlagen en organisaties helpen hun cloudgebruik te optimaliseren.”

HCMX maakt deel uit van het Micro Focus Enterprise Service Management (ESM) platform en biedt modulaire oplossingen voor Information Technology (IT) Service Management, Information Technology Asset Management, Process Automation, Discovery en Topology en het bovengenoemde Cloud Management. Alle modules delen één enkele serviceportal en catalogus, waardoor werknemers een uniforme ervaring en one-stop-shopping voor elke service krijgen, variërend van IT tot human resources en het gebruik van public cloud.

Micro Focus HCMX bestaat uit de volgende componenten:

  • Lifecycle Management Orchestratie – Versnelt de levering van hybride apps en diensten terwijl day-2-acties worden geautomatiseerd en georkestreerd met behulp van een bibliotheek met kant-en-klare workflows en integraties.
  • Blueprint Designs die overall werken – Stel IT in staat om snel aangepaste omgevingen te bouwen en leveren – variërend van een simpele virtuele machine tot complexe multi-tier applicatiestacks. Ontwerpen kunnen worden aangepast, zijn herbruikbaar, dynamisch en cloud-agnostisch.
  • Selfservice met Governance Guardrails – Biedt een gecentraliseerde selfservice portal met virtuele agent om 24×7 assistentie te bieden aan gebruikers en de IT-workload te verminderen, terwijl het overzicht behouden blijft door compliance guardrails toe te passen. Guardrails zijn toegangscontroles, het volgen van continue integratie-afhankelijkheden en andere compliancyregels.
  • Cloud Cost Optimalisatie – Brengt transparantie in cloudgebruik en -uitgaven via gedetailleerde rapporten van de uitgaven aan multi-cloud, door kunstmatige intelligentie gegenereerde aanbevelingen om te besparen en het bijhouden van budgetbeheer.

Micro Focus HCMX SaaS kan worden gekocht in de AWS Marketplace, bij Micro Focus IT Operations Management partners en direct bij Micro Focus, met een migratiepad voor bestaande klanten van Micro Focus-cloudbeheeroplossingen. Als onderdeel van de SaaS-strategie van Micro Focus voor hun Enterprise Service Management ESM portfolio klanten, wordt HCMX toegevoegd aan Service Management Automation X (SMAX) SaaS en Asset Management X (AMX) SaaS in de AWS Marketplace, een digitale catalogus met duizenden softwareproducten van onafhankelijke softwareleveranciers die het makkelijk maken om software die op Amazon Web Services (AWS) draait, te vinden, testen, kopen en implementeren.
Leer meer hierover in ons HCMX SaaS Webinar.

Over Micro Focus

Micro Focus is een van ‘s werelds grootste leveranciers van bedrijfssoftware. Het bedrijf richt zich op het oplossen van het IT-dilemma: hoe kunnen de behoeften van vandaag in evenwicht worden gebracht met de kansen van morgen. Micro Focus levert bedrijfskritieke technologie en ondersteunende diensten die tienduizenden klanten wereldwijd helpen bij het beheren van de belangrijkste IT-elementen van hun bedrijf. Ondersteund door een top-10 octrooiportfolio en een uitgebreid partnernetwerk, biedt ons brede aanbod aan technologieën voor beveiliging, IT-operaties, applicatielevering, governance, modernisering en analyse de innovatieve oplossingen die organisaties nodig hebben om tegelijkertijd te draaien en te transformeren.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X