Mimecast introduceert allround archiveringsoplossing

Mimecast, specialist op het gebied van e-mailsecurity en -archivering, kondigt de beschikbaarheid aan van Mimecast Cloud Archive. Hiermee kunnen organisaties hun e-mailarchief altijd en overal en op elk apparaat in recordtijd openen, ongeacht de grootte van het archief.

Medewerkers verwachten dat ze altijd en overal toegang hebben tot hun zakelijke e-mail. Organisaties moeten er dan wel voor zorgen dat bedrijfsgegevens altijd zijn beveiligd volgens de geldende policy’s, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt of de locatie van de medewerker.

Mimecast Cloud Archive biedt hiervoor de oplossing. Bedrijven kunnen de clouddienst inzetten voor onder andere een veilige opslag van gegevens, ingebouwde datarecovery, e-discovery en uitgebreide compliancemogelijkheden.

Traditionele e-mailarchivering voldoet niet
Sinds het begin van e-mailarchivering bijna twintig jaar geleden is de manier waarop organisaties e-mail gebruiken drastisch veranderd. Traditionele on-premise oplossingen en de eerste clouddiensten voor het archiveren van e-mail voldoen daardoor niet meer.

Maar liefst 88 procent van de organisaties heeft dan ook problemen met de archiveringsoplossingen die ze nu gebruiken. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat Vanson Bourne uitvoerde in opdracht van Mimecast.

Volgens het onderzoek lopen ondernemingen tegen de volgende uitdagingen aan:
– Complex beheer van de bestaande archiveringsoplossingen (bijna 60 procent).
– Gebrek aan schaalbaarheid (48 procent).
– Trage zoekfunctie (56 procent).

Mimecast Cloud Archive lost veel van deze problemen op. De nieuwe clouddienst is ontworpen en geoptimaliseerd voor de cloud en biedt de schaalbaarheid, prestaties en geavanceerde functies die vandaag de dag nodig zijn voor het beheren van e-mail.

Cloudgebaseerde archivering is de toekomst

Mimecast Cloud Archive biedt de volgende functionaliteiten:

De zoekprestaties maken e-discovery en compliance eenvoudiger. IT-beheerders, complianceteams en juridische professionals kunnen dankzij intuïtieve tools makkelijk zoeken in e-mails.

Als het noodlot toeslaat, kunnen organisaties hun Outlook-inhoud altijd volledig herstellen. Dit geldt niet alleen voor de mails, maar ook voor persoonlijke mappen, agenda-items en contacten. Dataherstel met Sync & Recover beschermt organisaties tegen gegevensverlies of -corruptie. De onafhankelijke archieven zijn niet aan te passen en zijn altijd en overal beschikbaar.

De Case Review App biedt zakelijke inzichten zodat gebruikers snel en effectief e-mail- en bijlagegegevens kunnen doorzoeken. Deze inzichten komen onder andere van pas tijdens compliancereviews, interne policyaudits en bij de beoordelingen van geschillen.

Maar ook als een betrokkene onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gebruikmaakt van zijn rechten, bijvoorbeeld om zijn eigen persoonsgegevens in te zien of te laten verwijderen. De toegang tot e-mail en de snelle zoekfunctie van Cloud Archive zijn ook beschikbaar via Salesforce.com.

Langdurige opslag van data doordat gebruikers e-mail- en bijlagegegevens voor altijd kunnen archiveren. Organisaties krijgen hierbij niet te maken met extra kosten voor de opslag of een lange bewaartermijn.

 

Security dankzij EMM

Mimecast Cloud Archive biedt medewerkers nieuwe mogelijkheden om e-mail vanaf elke locatie te beheren. Dankzij een Enterprise Mobility Management (EMM)-oplossing hebben IT-afdelingen de volledige controle over de implementatie, toegang tot content en het verwijderproces.

Medewerkers kunnen zelfstandig het archief doorzoeken en beveiligingsmaatregelen nemen, waardoor ze productiever zijn. Daarbij maakt het niet uit of ze een privé- of bedrijfsapparaat gebruiken.

Mimecast heeft voor de veiligheid samengewerkt met BlackBerry. Ondersteuning voor andere belangrijke EMM-platforms volgt.

Gerelateerde berichten...

X