Mobiel internet in de toekomst beter dan WiFi

Meer dan de helft van alle Nederlanders verwacht dat de kwaliteit van mobiel internet in de toekomst beter zal zijn dan die van WiFi. Nu nog is het het grootste deel van de internetgebruikers minder positief over het mobiele 3G- en 4G-netwerk dan over de gemiddelde WiFi-verbinding.

Dat blijkt uit een onderzoek dat internetvergelijk.nl door Multiscope heeft laten uitvoeren onder 1100 Nederlanders. Ruim 50% van hen is het eens met de stelling dat het mobiel netwerk in de toekomst beter zal zijn dan WiFi. Slechts 10% denkt van niet en de overige stemmers staan er neutraal in.
Mobiel netwerk nu nog niet beter

Van alle respondenten uit het onderzoek geeft 36% aan dat het mobiele netwerk momenteel nog niet sneller en beter is dan de WiFi. Bijna 40% heeft daar geen uitgesproken mening over en slechts een kleine groep van iets minder dan een kwart vindt het mobiele internet juist wel beter en vlotter werken.

 

Randstad

Met name in de Randstad (48%) en in het westen (40%) verkiezen mensen de WiFi boven hun 3G- of 4G-verbinding. Gezien in die regio’s respectievelijk 32% en 34% procent neutraal is, blijft er een kleine minderheid over die mobiele data beter vind dat WiFi.

Nederlanders in het zuiden en oosten zijn in verhouding tot de andere regio’s juist wél te spreken over hun mobiel internet. Zo stelt 31,4% van de zuiderlingen en 35% van de oosterlingen het 3G- en 4G-netwerk beter te vinden dan WiFi. En dat is aanzienlijk meer dan het kwart aantal stemmers dat dit niet doet.
Sneller 5G-netwerk

De aanleg van het glasvezelnetwerk heeft een directe invloed op komst van het snellere en stabielere 5G-netwerk in Nederland. Een onderzoek van Open Signal heeft aangetoond dat de downloadsnelheid van mobiel internet in veel landen sneller is dan WiFi, maar niet in Nederland. Veel Nederlanders ervaren echter problemen met haperende draadloos Wifi-netwerken.

Gerelateerde berichten...

X