Mobile Security detecteert en blokkeert mobiele malware vóór het installeren

Trend Micro, specialist in beveiligingssoftware, introduceert de nieuwste versie van zijn Trend Micro Mobile Security, een beveiligingsoplossingen voor consumenten die werken met iOS en Android. Door de toevoeging van een nieuwe functionaliteit is Trend Micro Mobile Security in staat malafide Android apps te blokkeren voordat deze zijn geïnstalleerd op het mobiele apparaat. Dit voorkomt dat het mobiele apparaat al geïnfecteerd wordt door de malware. Hiermee is Trend Micro de eerste security-specialist die dit aanbiedt. Mobile Security voor Android bevat daarnaast ook nieuwe functionaliteiten die helpen de batterijduur te verlengen en het geheugen te optimaliseren, zodat gebruikers het optimale kunnen halen uit hun mobiele apparaat.

Met meer dan 1,3 miljoen beschikbare apps in Google Play en veel verschillende soorten malware die constant het Android-netwerk aanvallen, lopen Android-gebruikers veel risico een malafide app te downloaden of via een geïnfecteerd bestand de dupe te worden van cybercrime.

Nieuwe functionaliteiten Mobile Security for Android
Trend Micro heeft een aantal functionaliteiten toegevoegd aan Mobile Security for Android om de prestaties en privacy van het mobiele apparaat verder te optimaliseren, waaronder:

  • Batterijstatus en optimalisatie: deze functionaliteit maximaliseert de batterij door niet essentiële achtergrondprocessen stop te zetten. Daarnaast geeft Mobile Security ook precies weer hoeveel tijd de batterij nog mee gaat en hoeveel tijd er nodig is om de batterij weer volledig op te laden.
  • Smart Power Saver: beheert de netwerkconnectie en schakelt deze zo nodig uit wanneer deze niet gebruik wordt om de batterij te sparen.
  • Geheugenstatus en optimalisatie: helpt gebruikers om geheugen en de processor vrij te maken, door het stopzetten van niet essentiële processen. Daarnaast geeft deze functionaliteit inzicht in de hoeveelheid en het percentage vrij geheugen dat beschikbaar is.
  • Geschiedenis cleaner: deze functionaliteit verwijdert oude bestanden om zo de privacy van de gebruiker optimaal te beschermen. De functionaliteit laat daarnaast het aantal history records per app zien, zodat de gebruiker dit inzichtelijk heeft en met één druk op de knop kan beslissen om de bestanden te verwijderen. Deze functie is met name geschikt voor mobiele apparaten die worden gedeeld.

Naast deze nieuwe functies beschikt Trend Micro Mobile Security ook over antivirus, privacy scanner, safe surfing-functionaliteit, lost device protection (functionaliteit die het mogelijk maakt om je telefoon op afstand te traceren, vergrendelen en eventueel te wissen), back-up en restore, privacy scanner voor Facebook en call- en text blocking om ongewenste telefoontjes en berichten te blokkeren.

“Alle andere security apps kunnen malware alleen detecteren nadat een bepaalde app geïnstalleerd is vanuit Google Play. Dit zorgt ervoor dat apps vaak de kans krijgen al schade aan te richten of persoonlijke data van de gebruiker te stelen voordat een malware scanner ze detecteert”, vertelt Khoi Nguyen, head of consumer mobile van Trend Micro. “Als eerste app wereldwijd die wel de mogelijkheid biedt apps te scannen alvorens ze zijn geïnstalleerd, zal Mobile Security de data van gebruikers beter beschermen. Daarnaast zorgen de nieuwe functionaliteiten ervoor dat gebruikers ook meer uit hun telefoon kunnen halen door bijvoorbeeld de batterijduur te verlengen en het geheugen te optimaliseren.”

Trend Micro Mobile Security for iOS
Trend Micro introduceert daarnaast een versie van de mobiele beveiligingsapp voor iPhone, iPad en iPod Touch. Trend Micro Mobile Security for iOS bevat een dataverbruiksmonitor om gebruikers te helpen hun dataverbruik en kosten te beheren. Trend Micro Mobile Security’s Data Usage Monitor stuurt gebruikers een notificatie wanneer ze bijna hun datalimiet overschrijden. Daarnaast biedt de app dagelijks en maandelijks inzicht in het verbruik, om zo gebruikerspatronen inzichtelijk te maken en dataverbruik op het gebied van cellular/3G/4G te verminderen. Deze feature is beschikbaar naast de standaard functionaliteiten van Trend Micro Mobile Security waaronder SafeSurfing, dat beschermt tegen gevaarlijke website, Lost Device Protection om een verloren apparaat te lokaliseren, Privacy Scanner voor Facebook, beveiliging voor antivirus en jailbreak bescherming en Backup & Restore van het adressenboek.

Gerelateerde berichten...

X