Mona Keijzer ontvangt Handvest 5G

Gisteren nam staatssecretaris Mona Keijzer namens alle deelnemende partijen het Handvest 5G in ontvangst van Alex Goldblum, CEO Eurofiber. Dit gebeurde tijdens de Conferentie Nederland Digitaal.

Met het Handvest 5G geven telecompartijen, bedrijfsleven, belangenorganisaties, kennisinstellingen, lokale en nationale overheden hun toezegging om met elkaar aan het werk te gaan om de koppositie die Nederland inneemt in de digitale samenleving te behouden.

Samen anticiperen op de hoge eisen die de technologische ontwikkeling van 5G – of in bredere zin: hoogwaardige digitale connectiviteit – stelt, is een van de meest vitale zaken voor de toekomst en zal grote invloed hebben op zowel burgers, bedrijven als overheden.

Partijen zijn het erover eens dat Nederland voorop moet blijven in de digitalisering. Een uitdaging die vraagt om samenwerking met alle belanghebbenden, zodat er oplossingen komen die recht doen aan de verschillende belangen.

Betrokken partijen hebben de dilemma’s in de uitrol van 5G op een rij te gezet. De eerste constructieve stappen richting verdere samenwerking zijn reeds gezet en de uitgangspunten zijn helder. Dat is meteen de kern van het Handvest 5G: het commitment dat alle partijen deze uitgangspunten onderschrijven en met elkaar verder aan het werk gaan.

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk en datacenters bieden we bedrijven, overheden en non-profit organisaties een toekomstvaste, slimme en open infrastructuur. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben.

Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle te benutten Naast het uitgebreide glasvezelnetwerk in Nederland en België en vier eigen datacenters in Nederland bieden we sinds 2017 ook oplossingen voor volledig flexibele interconnectiviteit tussen meer dan 50 datacenters in Nederland.

De slimme open digitale infrastructuur van Eurofiber legt op deze manier het fundament onder de digitalisering van de samenleving. De Nederlandse overheid heeft Eurofiber de status toegekend van ‘vitale infrastructuur’.

Gerelateerde berichten...

X