Nauwe samenwerking tussen OpenXS en LXT

LXT en OpenXS gaan vanaf heden nauw samenwerken met het ontwikkelen van Bluetooth LE toepassingen. Met deze samenwerking willen beide bedrijven bereiken dat de zorg nog slimmer en efficiënter wordt. Tevens breiden ze hun innovatienetwerk uit, wat naar hun mening de zorg ten goede zal komen.

OpenXS gaat haar nieuwe productlijn uitrusten met Bluetooth Low Energy (BLE) van LXT. De nieuwe lijn bestaat uit de HelpCom 1000, de Smart Lifestyle Sensor en het Domotics Access Point. De HelpCom 1000 is een medisch alarm systeem. De Smart Lifestyle Sensor is een sensor die alle leefstijl activiteiten bij ouderen detecteert.

Het Domotics Access Point is een draadloos toestel voor alarmering, het opzetten van een DECT ULE spreek-luister verbinding en akoestische bewaking. Apparaten die zijn voorzien met BLE kunnen worden ingezet voor locatiebepaling van personeel en cliënten, maar ook als ‘Medical Hub’. Een hub kan worden gebruikt voor het ontvangen van medische data zoals bloeddruk, bloedsuiker en hartslag. Al deze data wordt dan automatisch opgenomen in het medisch dossier van de cliënt.

De combinatie van de producten van OpenXS met de BLE technologie van LXT maakt dat er geavanceerde oplossingen voor de zorg kunnen worden gecreëerd; de technologie is inzetbaar bij de mensen thuis en binnen de zorginstelling. Dit maakt dat ouderen – met de hulp van thuiszorg en/of mantelzorgers – langer thuis kunnen wonen en dat er meer functionaliteiten beschikbaar komen voor binnen de zorginstelling.

Cor Voorthuijsen, Directeur OpenXS: “LXT is specialist op het gebied van Bluetooth LE en een sterke aanvulling op ons eigen ontwikkelteam. Dit in onze zoektocht naar het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten middels de slimme inzet van bewezen technologieën.”

Dennis Henkes, mede-eigenaar LXT: “Wij zijn verheugd dat de plaatsbepaling van LXT wordt ingezet in de oplossingen van OpenXS. Zo dragen wij ons steentje bij aan de zorg. Tevens opent het deuren voor ons naar oplossingen binnen de extra- en intramurale zorg.”

Gerelateerde berichten...

X