Nederlandse Wonderflow tweede in Europese scaleup wedstrijd

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf Wonderflow heeft met zijn customer feedback analyse de tweede plek gewonnen in de EIT Digital Challenge 2019 in de categorie Digital Industry.

Wonderflow is daarmee een van de tien beste scaleups in Europa die is verkozen in de EIT Digital Challenge finales die 6 november is gehouden in het EIT House in Brussel. Ook het Nederlandse bedrijf ReaQta, categorie Digital Tech, zat in de finale.

Wonderflow krijgt een jaar lang internationale groei-ondersteuning van de EIT Digital Accelerator, die net is uitgeroepen tot een van de beste accelerators in de wereld. Riccardo Osti, Wonderflow’s CEO is erg blij met deze plek. “Het is geweldig.

Deze maand zijn we ook geselecteerd in de top 12 van EU scaleups bij ScaleIT, en zijn we finalist in EY’s Startup of the Year award. Maar deze prijs in de EIT Digital Challenge maakt ons het meest trots vanwege het exceptioneel niveau van de competitie.”

Wonderflow, met een hoofdkantoor in Amsterdam en een onderzoekscentrum in Trento (Italië), helpt ondernemingen de stem van de klanten om te zetten in werkbare inzichten. Hierbij worden data uit ruim 200 verschillende databronnen, zoals online reviews, enquêtes en contactcentra verzameld die vervolgens via language processing technology en predictieve modellen worden omgezet in heldere aanbevelingen voor product-, marketing-, innovatie- en customer care managers.

“We hebben erg complexe technologie toegankelijk gemaakt voor elke persoon in een organisatie. De jury waardeert het feit dat we veel klanten hebben. We hebben gewerkt met ruim Fortune 500 bedrijven, zoals Philips, TomTom, DHL en Uber.”

De EIT Digital Challenge is een Europese competitie om de beste deep tech innovaties in Europa te identificeren. Voor deze competitie hebben een recordaantal bedrijven, 279 uit 33 landen, zich aangemeld.

Dat is 40 procent meer dan vorig jaar en het hoogste land variëteit in de geschiedenis van de EIT Digital Challenge. De tien bedrijven, de nummers een en twee in elke categorie, treden toe tot de EIT Digital Accelerator. De eersteprijswinnaars krijgen daarbovenop een geldprijs van 50.000 euro.

De 25 finalisten, waaronder Wonderflow en ReaQta, mochten hun innovatieve deep tech oplossingen pitchen voor een jury van tech specialisten, investeerders, c-level personen van Europese technologiebedrijven en EIT Digital experts. Die heeft uiteindelijk tien winnaars uitgekozen uit vijf categorieën Digital Wellbeing, Digital Infrastructure, Digital Finance, Digital Industry en Digital Cities.

“Dit is niet een gewone wedstrijd waar alleen de winnaars tellen”, Chahab Nastar, Chief Innovation Officer van EIT Digital. “Alle 25 finalisten zijn winnaars want zij zijn zorgvuldig geselecteerden hebben bewezen groeipotentieel hebben. De jury’s zagen bij de top tien bedrijven geweldige kwaliteiten. Wij verwelkomen deze tien van harte in de EIT Digital Accelerator voor pan-Europese groei-ondersteuning in klant acquisitie en fondsenwerving zodat zij de dominante partijen worden in hun markten.”

 

De tien beste Europese Deep Tech scaleups zijn:

Digital Industry:
1: Oculavis (Duitsland) – Remote Service Platform with customizable service apps, AR and AI applications
2: Wonderflow (Nederland) – Helps brands extract actionable insights from customer feedback

Digital Tech
1: R3 (Duitsland) – High-performance wireless technology for mission-critical industrial applications
2: QuoScient (Duitsland) – Fully automated cybersecurity platform to manage operative processes

Digital Wellbeing:
1: Mecuris (Duitsland) – Platform for customizable and 3D-printed prosthetics and orthotics
2: SidekickHealth (IJsland)- Digital therapeutics platform to prevent and manage chronic diseases

Digital Cities:
1: CERBAIR (Frankrijk) – Drone detection and neutralisation via radio frequency
2: LORIOT (Zwitserland) – Secure and scalable long-range infrastructure provider for IoT

Digital Finance:
1: Zelros (Frankrijk) – AI and Machine Learning technology, helping insurances increase sales efficiency
2: Minna Technologies (Zweden) – Subscription management platform for retail banks

Gerelateerde berichten...

X