Nieuw datacenter Universiteit Maastricht in mediatoren Alticom

De meest internationale universiteit van Nederland, gelegen in het hart van Europa, gaat voor haar toekomstbestendige datacenter infrastructuur gebruik maken van een van de 24 mediatorens van Alticom. Hiermee maakt de universiteit een belangrijke stap in de modernisering van haar infrastructurele IT-voorzieningen.

De mediatorens van Alticom bieden de zwaarste voorzieningen, zijn energie-efficiënt en daarmee erg groen en volledig naar eigen wensen in te richten. De efficiënte ruimtes zijn bovendien zeer snel uit te breiden. Alticom gaat voor de UM in Maastricht een nieuwe datacentervloer inrichten.

Dit wordt een eigen verdieping, waar alleen de UM toegang toe heeft. Dit groene datacenter zal in nauw overleg met UM opgebouwd worden, zodat in korte tijd alle wensen van de UM gerealiseerd kunnen gaan worden. “De gedachte dat de torens deel uitmaken van de Nederlandse noodinfrastructuur en dus altijd moeten blijven werken, is natuurlijk een extra prettige zekerheid”, aldus Jacques Beursgens, directeur ICT Service Centre van de UM.

Twee jaar geleden heeft de UM een traject geïnitieerd ten einde te inventariseren hoe haar toekomstbestendige ICT infrastructuur eruit moet zien. Met het plan voor realisatie van een modern datacenter op een externe locatie zou een belangrijke eerste stap worden gezet in de verbetering van de continuïteitswaarborgen van de IT-infrastructuur van de UM.

Dit heeft geleid tot een uitgebreid selectietraject, waarbij continuïteit, privacy en toekomstbestendigheid een centrale rol speelde. De keuze voor een privéruimte, in de vorm van een eigen verdieping, in een van de groene mediatorens van Alticom, de Daalhof toren, bood de uitgelezen mix van deze waarden.

Robin Verlangen, Directeur Marketing & Sales bij Alticom, bevestigt: “Steeds meer educatieve, gemeente- en financiële instellingen kiezen voor een veilige omgeving van een eigen datacentervloer van 4 tot 20 racks in onze torens. Vooral de privacywetgeving en de beheersbaarheid van een volledig eigen ruimte in onze torens speelt daar een grote rol in.

Alhoewel de ultra-efficiënte koeling in combinatie met 100% Nederlandse windenergie ook vaak genoemd wordt. We zien de keuze van de UM als een bevestiging van onze goede, innovatieve datacenter koers en zijn dan ook enorm verheugd op de samenwerking met de UM.”

Gerelateerde berichten...

X