Nieuw leerconcept Edukans met Correctbook krijgt ruim 1,5 miljoen euro

Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij ontving de samenwerking Edukans met Correctbook een geweldige bijdrage van 1.550.000 euro voor een duurzaam en innovatief project op het gebied van basisonderwijs. Ambassadeurs Nick & Simon verrasten directeur van Edukans Ron Rijnbende met een cheque tijdens een Postcode Loterij wijkfeest.

Een samenwerking is gestart tussen Edukans, Correctbook en blueTree Group om het onderwijs in Afrika op een nieuwe en duurzame manier aan te vliegen: Correctbook Active Teaching and Learning. Een innovatieve nieuwe manier van onderwijs met de materialen van Correctbook, de onderwijs expertise van Edukans en de logistieke expertise van blueTree Group.

Dat de Postcodeloterij ons nieuwe concept gelijk steun toedraagt, zegt heel veel over de potentie van deze nieuwe vorm van leren.

Met deze bijdrage wordt er een uniek project gestart om het onderwijs in Ethiopië, Malawi, Kenia, Oeganda en Ghana te verbeteren. 400.000 basisschoolkinderen in Afrika krijgen een Correctbook; een schrift met herbruikbare pagina’s en pennen met uitwisbare inkt.

Wat gaan we precies doen?
De schriften gaan de hele basisschooltijd mee. Heel duurzaam dus! Daarmee lossen de partijen ook een gebrek aan schoolmateriaal op veel scholen op. Daarnaast worden de schriften gebruikt om beter les te geven.

Docenten worden door Edukans getraind om de Correctbook te gebruiken om kinderen meer te leren. Doordat de pagina’s steeds hergebruikt kunnen worden, hebben de kinderen oneindig de mogelijkheid om te oefenen, fouten te maken en te leren.

Ron Rijnbende, directeur van Edukans, was blij verrast met het prachtige bedrag: “Voor ons is dit een droom die uitkomt! Alle kinderen hebben recht op goed onderwijs en met dit project kunnen we daadwerkelijk een verschil maken voor deze kinderen. Hier zijn we ontzettend blij mee!”

Sam van Tol, founder van Correctbook, vertelt: “Iedereen verklaarde mij voor gek toen ik onze missie twee jaar geleden lanceerde: 1 miljoen kinderen met een Correctbook vóór 2023. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit gaat lukken en dit helpt natuurlijk enorm.”

Dank je wel deelnemers Postcode Loterij!
De schenking wordt gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur.

Dit jaar maakt de Postcode Loterij in het najaar een aantal extra schenkingen bekend. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

Gerelateerde berichten...

X