Nieuwe Agile, Scrum en Lean-opleidingen

In steeds meer opdrachten en bij steeds meer organisaties, zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector, wordt gevraagd naar kennis en ervaring met Agile, Lean en Scrum. Ook certificering op deze vlakken wordt steeds belangrijker. De juiste toepassing van deze methoden vereist evenwel een andere manier van denken en werken. International Management Forum (IMF) biedt 3 nieuwe trainingen om deze manier van denken en werken te leren toepassen: Lean Six Sigma (IASSC), Leading SAFe (Scaled Agile Framework) en Agile & Lean in de publieke sector.

Agile is een werkwijze/methodiek om op een flexibele en snelle manier producten en diensten te ontwikkelen die door klanten als waardevol worden ervaren. Agile kan gebruikt worden in (complexe) IT projecten, innovatieve projecten, productontwikkeling, onderzoeksprojecten, organisatie-ontwikkeling en tal van andere projecten. De Agile aanpak is populair omdat deze eenvoudig is en weinig overhead oplevert.

Scrum is de meest toegepaste Agile methode en sterk opkomend in projecten. Scrum wordt vooral toegepast op de ontwikkeling van nieuwe systemen of het onderhoud van bestaande systemen. De Scrum methode is bijzonder geliefd omdat het een sterk operationele methode is die snel resultaat oplevert.

Lean is een wereldwijd bewezen en toegepaste verbetermethode die staat voor het zó inrichten van processen, dat je enkel dié dingen goed doet die de klant daadwerkelijk wil en dat in één keer goed. De Lean aanpak leidt tot het tegelijkertijd reduceren van kosten, het verkorten van de doorlooptijd en het verhogen van de servicegraad/klanttevredenheid door een hogere kwaliteit.

Lean Six Sigma is een internationaal bewezen methodiek die zorgt voor een structurele verbetering van uw bedrijfsresultaat. Lean Six Sigma is een van de meest bekende methodieken om processen binnen een organisatie te verbeteren.

Het Scaled Agile Framework (SAFe) omvat een goed doordachte integratie van Agile en Lean practices waarmee u omvangrijke veranderprogramma’s kunt uitvoeren met een indrukwekkende impact.

De nieuwe trainingen van IMF bieden een grondige kennis voor het toepassen van Lean en Agile in de praktijk en bereiden tevens voor op internationaal erkende certificeringen.

 

Gerelateerde berichten...

X