Nieuwe Endpoint Data Protection van CommVault

CommVault (Nasdaq: CVLT) introduceert Simpana for Endpoint Data Protection. Dit is een nieuwe set oplossingen om mobiele werknemers te beschermen door laptops, desktops en mobiele devices efficiënt te back-uppen en veilige toegang en mogelijkheden voor selfservice te bieden.

Steeds meer mobiele werknemers zijn afhankelijk van informatie opgeslagen op lokale endpoints, buiten het traditionele IT-domein. De noodzaak om gevoelige data op desktops, laptops en mobiele devices te beschermen, is dus essentiëler dan ooit. Volgens onderzoek van het Ponemon Institute kosten alle datalekken wereldwijd gemiddeld 3,5 miljoen Amerikaanse dollars. Die kosten zitten in verloren of onherstelbare data op zakelijke devices, zoals desktops, laptops en mobiele apparaten. Steeds meer organisaties omarmen daarom centraal beheerde platforms. Hiermee zijn databescherming, samenwerking, regelgeving en eDiscovery gelijktijdig en op een veilige manier te regelen.

Simpana for Endpoint Data Protection is beschikbaar als op zichzelf staande set oplossingen, en dat betekent scherpere prijzen en pakketopties. De oplossing stelt organisaties in staat kosten en risico’s te verminderen door zich te beschermen tegen dataverlies en door organisatiebrede compliance en eDiscovery mogelijk te maken. Tegelijkertijd wordt de productiviteit in de gehele organisatie verhoogd vanwege de selfservicemogelijkheden voor data-restore, het veilig delen van bestanden en geavanceerde data-analytics en rapportages.

“We zijn blij Endpoint Data Protection nu op de markt te brengen met een uitgebreide reeks nieuwe features en een nieuwe prijsstructuur. Dit alles geeft klanten flexibele mogelijkheden om te kunnen omgaan met de almaar toenemende uitdagingen en complexiteit rondom databeheer dat buiten het bereik van traditionele IT valt”, zegt Rama Kolappan, Senior Director en hoofd van de Mobile Business Unit van CommVault. “Datalekken zien we in de krantenkoppen steeds vaker vermeld en dat heeft zijn weerslag op de reputatie van bedrijven. Onze nieuwe set oplossingen geeft organisatiesgemoedsrust: ze weten dat hun data beschermd is en werknemers tegelijkertijd toegang hebben tot informatie op het IT-netwerk.”

De Endpoint Data Protection-oplossing van CommVault biedt organisaties een aantal opties. Die zijn te koop per module, zodat de oplossing altijd voldoet aan elke unieke behoefte.

 

  • Snelle back-up en recovery van endpoints.
  • Veilig delen van bestanden.
  • Geïntegreerde compliance en eDiscovery.
  • Uitgebreide security en dataverliespreventie.
  • Analytics: breng je data in kaart om inzicht en overzicht te verkrijgen.

 

Meer informatie over al deze opties is te vinden in het Engelstalige persbericht.

 

Gerelateerde berichten...

X