Nieuwe LANCOM Enterprise Access Point LN-1700UE

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems breidt zijn WLAN-portfolio uit met een allrounder voor parallel gebruik van verschillende radiotechnologieën. De LANCOM LN-1700UE combineert Gigabit-WLAN met Wireless ePaper-ondersteuning en USB. Zo maakt hij snelle WLAN-bedrijfsnetwerken mogelijk en legt hij tegelijkertijd de basis voor moderne Digital Signage- en IoT-oplossingen.

Via zijn twee WLAN-radiomodules (Wi-Fi 5 en Wi-Fi 4) voorziet de Enterprise Access Point zowel clients in de 2,4 GHz-band als de 5 GHz-band van snelle draadloze netwerkverbindingen. Dankzij Multi-User MIMO kan de Access Point alle beschikbare Spatial Streams over meerdere Wi-Fi 5 clients gelijktijdig verdelen en daardoor is hij ideaal voor omgevingen met veel clients.

De beschikbare bandbreedte wordt efficiënt gebruikt en de vertragingen in het draadloze netwerk worden aanzienlijk verminderd. De access point bereikt datasnelheden tot maximaal 1733 Mbps.

Moderne Digital Signage met Wireless ePaper
Naast WLAN biedt de LANCOM LN-1700UE een vast geïntegreerde radiomodule voor verbinding met LANCOM Wireless ePaper displays. Dankzij deze gepatenteerde technologie kunnen de displays storingsvrij parallel met WLAN worden gebruikt.

De LANCOM Wireless ePaper displays worden onder meer gebruikt als digitale bewegwijzering in kantoorgebouwen en conferentiecentra, als elektronische prijskaartjes in de detailhandel of voor papierloze optimalisatie van processen in de gezondheidszorg, industrie en productie. Dankzij de geïntegreerde USB-poort zijn in de toekomst meer IoT-radiotoepassingen denkbaar.

Optioneel gebruik via SDN & cloud
Zoals alle huidige LANCOM Access Points biedt de LN-1700UE maximale flexibiliteit: gebruikers kunnen hem onafhankelijk bedienen, beheren via een WLAN-controller of via de LANCOM Management Cloud (LMC).

De LMC is ’s werelds eerste hyper-geïntegreerde netwerkbeheeroplossing op de markt. Zij maakt het mogelijk om zelfs de meest complexe netwerkinfrastructuren via Software-defined Networking (SD-WAN, SD-LAN, SD-WLAN, SD-SECURITY) geautomatiseerd in te richten.

Uitgebreide beveiligingsfuncties zoals WPA3-Personal, IEEE 802.1X (WPA3-Enterprise, WPA2-Enterprise), IEEE 802.11i met WPA2 en AES-codering zorgen voor maximale WLAN-security. De access point biedt ook virtualisatiefuncties zoals Multi-SSID en VLAN. Voor de stroomvoorziening hebben gebruikers de keuze tussen Power over Ethernet (IEEE 802.3at) en een voedingskabel. Om de radiomodules tegen diefstal te beschermen heeft LANCOM de USB-poort binnen de interne kabelgoot geplaatst.

De LANCOM LN-1700UE is beschikbaar voor 899 Euro exclusief BTW.

 

Gerelateerde berichten...

X