Nieuwe LANCOM VPN Client voor Windows

LANCOM Systems biedt met de nieuwe versie 3.0 van de op IPSec gebaseerde Advanced VPN Client onder meer een geoptimaliseerde Always-On-modus voor Windows 8.1-tablets en flexibele softwaredistributie via de Microsoft Installer (MSI).

In de Always-On-modus voor Windows 8.1-tablets wordt de VPN-tunnel permanent open gehouden. Het voordeel daarvan is dat het proces op de achtergrond draait. Dit vermindert de foutkansen en ontlast de eindgebruiker. Een andere nieuwe feature is de mogelijkheid om de VPN Client met de Microsoft Installer (MSI) gemakkelijk via bestaande softwaredistributiesystemen op apparatuur van de eindgebruiker te installeren.

De geïntegreerde firewall van de nieuwe versie is zo geoptimaliseerd dat een verbinding naar buiten naar wens als ‘reject’ aan te merken is, wanneer die om veiligheidsredenen geblokkeerd wordt. Firewall-regels zijn direct met een muisklik in of uit te schakelen. Ook het creëren van vooraf gedefinieerde regels is erg gemakkelijk. Verder kan de gebruiker met de interface ook regels creëren om data via het IPv6-protocol te versturen.

Bij 3G/4G-connecties stuurt de VPN Client data via de Windows Mobile Broadband Interface, zodat maximale snelheden te behalen zijn voor het versturen van data. De software ondersteunt ook naadloze roaming, waarbij automatisch te switchen is tussen verschillende netwerken (zoals een WLAN en 3G/4G). Dit zorgt ervoor dat online applicaties, zoals remote desktop-connecties, een connectiewisseling ‘overleven’ zonder dat de VPN Client de verbinding verbreekt.

De client werkt met alle bestaande 32-bit- en 64-bit versies van Windows Vista, Windows 7, 8, en 8.1. Dat betekent dat bedrijven zelfs met heterogene infrastructuren kunnen werken met een enkele universele client voor het beheren van remote access. Het voordeel: lagere kosten voor beheer, helpdesk en training.

Versie 3.0 van de LANCOM Advanced VPN Client is per direct leverbaar. Voor alle klanten die nu al Advanced VPN Client versie 2.2 of hoger gebruiken is een upgrade naar versie 3.0 beschikbaar voor 59 euro, exclusief btw.

 

Gerelateerde berichten...

X