Nieuwe mbo-opleiding verbindt ICT en Techniek

Samen met het Almeerse bedrijfsleven biedt MBO College Almere vanaf augustus de mbo-opleiding System Automation & Smart Industry aan. Studenten kunnen met deze opleiding slimme systemen, zoals robots ontwerpen, creëren en managen.

Daarmee levert het college een belangrijke bijdrage aan de ambitie van de Nederlandse overheid om in 2021 het meest flexibele en beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa te hebben.

 

System Automation & Smart Industry

De opleiding verbindt de vakgebieden ICT en Techniek met elkaar. In de wereld van Smart Industry nemen systemen productie- en denkprocessen deels of volledig over. Een system automation engineer ontwerpt en maakt slimme systemen.

Studenten leren hoe zij door een slimme combinatie van techniek en ICT logistieke processen kunnen uitvoeren of hoe in de zorg met zorgrobots gewerkt kan worden en hoe met speciale applicaties contact onderhouden kan worden met de client of de zorgverlener.

Ook in het onderwijs kunnen studenten ICT- toepassingen maken om leerlingen te ondersteunen of les te laten volgen bij docenten aan de andere kant van de wereld.

 

Samen met Almeerse bedrijfsleven

De nieuwe mbo-4 opleiding System Automation & Smart Industry is 29 november gepresenteerd aan zo’n 100 vertegenwoordigers van bedrijven uit Almere en omgeving. De bijeenkomst was tevens bedoeld om verschillende vormen van samenwerking aan te gaan.

De aanwezige bedrijven waren enthousiast en boden stageplekken en projecten aan en zelfs een proefopstelling waar studenten hun vaardigheden kunnen oefenen.

 

De wereld verbeteren

MBO College Almere is onderdeel van ROC van Flevoland en brengt Techniek, Zorg en Welzijn én ICT en Media bij elkaar om op een creatieve en oplossingsgerichte manier toepassingen te maken waarbij technologie in dienst staat van de mens.

Gerelateerde berichten...

X