Nieuwe ‘Work from Home Kit’ van IGEL maakt bedrijven sneller klaar voor thuiswerken

Om organisaties te helpen met een snelle implementatie van hun thuiswerkstrategie introduceert IGEL een aantal belangrijke nieuwe oplossingen, functies en productverbeteringen. De Work from Home Kit is de eerste en is per direct verkrijgbaar.

De WFH Kit biedt bestaande en nieuwe klanten de mogelijkheid om het IGEL OS op veilige wijze via het internet te configureren en te beheren. Daarnaast heeft IGEL twee essentiële updates beschikbaar gesteld voor het IGEL OS versie 11.03.500, die aanvullende ondersteuning bieden voor thuiswerkers.

Organisaties hebben de afgelopen weken hun werknemers zoveel mogelijk in staat gesteld om vanuit huis te werken. Veel organisaties moesten werknemers toestemming geven om hun pc of laptop naar huis mee te nemen, hen toegang tot Office 365 bieden, VPN-verbindingen configureren en alle daarvoor benodigde licenties regelen. Deze week meldde Gartner dat bijna drie op de vier CFO’s van plan is om minstens 5% van alle kantoormedewerkers na de coronacrisis permanent vanuit huis te laten werken.

Om organisaties te helpen met een snelle implementatie van hun thuiswerkstrategie introduceert IGEL een aantal belangrijke nieuwe oplossingen, functies en productverbeteringen.

 

De IGEL Work from Home Kit

De Work from Home Kit van IGEL is per direct verkrijgbaar en biedt klanten de mogelijkheid om het IGEL OS op veilige wijze via het internet te configureren en beheren. IT-organisaties kunnen op die manier duizenden endpoints beheren, updaten en gebruikers ondersteunen. Een kerncomponent van de Work from Home Kit is de IGEL Cloud Gateway, die een veilige configuratie, installatie van updates en shadowing op afstand mogelijk maakt.

De kit biedt alles wat nodig is om het IGEL OS naar thuiswerkers te distribueren. Dat geldt ook voor de UD Pocket (IGEL OS op een bootable USB-stick). Deze oplossing maakt het mogelijk om zelfs onbeheerde, oudere apparaten te laten dual booten naar een veilig beheerd besturingssysteem.

 

De Work from Home Kit biedt organisaties:

  • Een licentie voor het IGEL OS, met inbegrip van de IGEL Universal Management Suite (UMS)
  • Een licentie voor het Enterprise Management Pack
  • Inclusief de IGEL Cloud Gateway voor beheer op afstand via het internet en aanvullende asset tracking-mogelijkheden
  • Een IGEL UD Pocket met een aanvullende IGEL OS-licentie
  • De mogelijkheid om gebruikers van onbeheerde of verouderde apparaten te laten dual booten naar IGEL OS 11
  • 12 maanden onderhoud voor de Work from Home Kit

De WHF Kit is per direct verkrijgbaar tegen de helft van de catalogusprijs voor klanten die reeds de Workspace Edition van IGEL hebben aangeschaft.

 

IGEL OS 11.03.500: legio nieuwe thuiswerkmogelijkheden

Vorige week werd IGEL OS versie 11.03.500 uitgebracht. Er zijn nu twee essentiële updates beschikbaar die aanvullende ondersteuning bieden voor thuiswerkers. IGEL OS 11.03.500 biedt nu ondersteuning voor ‘custom partitions’, iets wat voorheen alleen beschikbaar was in de Enterprise Edition.

Deze partities op maat maken het mogelijk om applicaties van andere leveranciers te installeren in een afzonderlijke partitie van het besturingssysteem. Daarmee kunnen thuiswerkapplicaties zoals Teams, Zoom, RingCentral of aanvullende browsers naar endpoints op externe locaties worden gedistribueerd. Deze update biedt alle gebruikers van versie 11.03.500 toegang tot deze functionaliteit.

IGEL OS 11.03.500 introduceert daarnaast een ‘Starter license’ met een duur van 30 dagen. Deze licentie voorziet in een kant-en-klare werkomgeving waarvoor de eerste 30 dagen geen registratie of licentie is vereist. Gebruikers die zich wel registreren, ontvangen van IGEL een volledig functionele licentie met een geldigheidsduur van 90 dagen. Dit is inclusief hardware-acceleratie op basis van de Multi Media Codec Pack (MMCP). Organisaties kunnen gebruikers op die manier efficiënter onboarden en de oplossing makkelijker uitproberen. Met behulp van de UD Pocket (of het IGEL OS op de Live USB Key) kunnen zij nog sneller een veilige werkplekken inrichten.

 

Gerelateerde berichten...

X