NTT lanceert IoT Services for Sustainability

NTT Ltd., een wereldwijde aanbieder van technologische en zakelijke oplossingen, maakt vandaag de lancering van het dienstenaanbod IoT Services for Sustainability bekend. Het nieuwe end-to-end aanbod van oplossingen helpt bedrijven om in het kader van de wereldwijde duurzaamheidsinitiatieven vooruitgang te boeken en via het intelligent gebruik van IoT-connectiviteit datagestuurde beslissingen te nemen om hun CO2-voetafdruk te verminderen.

De oplossingen van deze IoT-diensten omvatten:

  • OCR Meter Reading: een optische meterlezer om bijna real-time gegevens van elk type meter voor water, elektriciteit en gas te registreren. De meter is ook geschikt om elk type meetapparaat uit te lezen, inclusief apparaten voor druk en temperatuur.
  • Management voor waterlekkage: deze technologie biedt real-time, IoT-aangedreven bescherming tegen waterschade voor projecten met slimme ruimtes.
    Voorspellend onderhoud: deze oplossing verzamelt met behulp van sensoren gegevens waarmee het mogelijk is om te voorspellen wanneer belangrijke events kunnen optreden, zoals mogelijke stilstand, ongelukken of het vervangen van onderdelen.
  • Omgevingsmonitoring: deze technologie maakt gebruik van sensoren die niet alleen de aanwezigheid van verontreinigende stoffen in lucht en water identificeren, maar ook temperatuur en luchtvochtigheid bijhouden.

NTT’s IoT Services for Sustainability dienstenaanbod omvat een veilige IT/OT-integratie en end-to-end ondersteuning. Dit helpt organisaties om na de implementatie snel inzicht te krijgen in de voordelen van de technologie. Tot de voordelen behoren besparingen op energiekosten, snellere vermindering van emissies, geavanceerde operational excellence en betere uitvoering van werkprocessen in de hele organisatie. Het nieuwe aanbod van oplossingen werkt samen met NTT’s nieuwe LoRaWAN-netwerk en beschikbare sensoren die gegevens meten, monitoren en verzamelen voor het stimuleren van duurzaamheidsdoelstellingen.

“IoT-technologieën zijn een essentieel hulpmiddel in de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering”, zegt Jeff Merritt, hoofd van Urban Transformation bij het World Economic Forum. “We weten welke acties nodig zijn voor een duurzamere toekomst en we beschikken over een robuuste reeks technologieën om dit mogelijk te maken. Nu de wereld de implementatie van deze oplossingen wil versnellen, is er voor organisaties als NTT een cruciale rol weggelegd om bedrijven en overheden te helpen met het benutten van deze kansen.”

Deze aankondiging volgt op de aanstelling van twee ervaren krachten uit de sector om groei en momentum te stimuleren voor de initiatieven van NTT op het gebied van IoT en duurzaamheid. Devin Yaung, een autoriteit in het vakgebied draadloze technologie, is aangesteld als Senior Vice President van Group Enterprise IoT Products and Services bij NTT Ltd. en beschikt over meer dan 25 jaar ervaring met technologie gericht op bedrijfstransformatie. Vicky Bullivant is tevens benoemd tot Senior Vice President, Group Sustainability bij NTT Ltd. Vicky heeft 25 jaar ervaring met het bedenken en uitvoeren van succesvolle duurzaamheids-, sociale, klimaat- en ESG-strategieën die de commerciële doelstellingen van organisaties in een snelle en veranderende bedrijfsomgeving ondersteunen.

“Bijna tweederde (61,4%) van de CEO’s zegt dat ze hun bedrijfsstrategieën afstemmen op de Sustainable Development Goals van de VN. Toch beschikken slechts twee op de vijf bedrijven over de oplossingen die nodig zijn om deze doelstellingen van de organisatie te behalen”, zegt Devin Yaung, SVP van Group Enterprise IoT Products and Services.

“Daarom is het belangrijker dan ooit om duurzaamheidsoplossingen voor onze enterprise klanten prioriteit te geven en te bieden. Onze nieuwe reeks oplossingen ondersteunen organisaties met het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen en de processen in hun gehele bedrijf te verbeteren, of het nu gaat om het verminderen van afval door fabricagefouten of het verkrijgen van inzicht in de CO2-voetafdruk van de toeleveringsketen. Het gebruik van IoT zal bedrijven in staat stellen om real-time beslissingen te nemen, processen te stroomlijnen en de transformatie naar duurzaamheid waar te maken. We zijn er trots op dat we dit aanbod op zo’n cruciaal moment kunnen aankondigen, en we kijken ernaar uit om samen met onze klanten veranderingen teweeg te brengen die een duurzamere toekomst mogelijk maken.”

Gerelateerde berichten...

X