Nutanix maakt hyperconvergence toegankelijk

Nutanix, leverancier van web-scale converged infrastructuur, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van zijn nieuwe Community Edition software. De kosteloze Community Edition, die enkel minder schaalbaar is, biedt dezelfde functionaliteit als de Nutanix-oplossing die momenteel al bij zo’n 1.400 bedrijven in meer dan zeventig landen wordt gebruikt. Gebruikers hebben hierdoor de beschikking over leidende hyperconverged technologie zonder dat daar grote investeringsrisico’s mee gemoeid zijn.

De Community Edition stelt klanten in staat om eenvoudig Nutanix-software op serverclusters van maximaal vier servers uit te rollen. De software is daarbij geschikt om iedere workload uit te voeren. De NEXT online community biedt hulp bij het operationeel inrichten van de software en geeft inzicht in management best practices. Met de Community Edition neemt Nutanix de bedrijfseconomische barrières weg om één van ’s werelds meest geavanceerde software defined-oplossingen te implementeren. Enterprise IT wordt zo vele malen eenvoudiger.

De kosteloze software onderstreept de open, transparante en community-gedreven handelswijze van Nutanix om web-scale oplossingen voor allerhande enterprises beschikbaar te maken. Community Edition stelt gebruikers in staat om in slechts 60 minuten een complete hyper-converged infrastructuur op te bouwen die een groot aantal IT-gebruikers kunnen ondersteunen.

  • Enterprise IT Professionals kunnen zonder licentiekosten en risico’s hyper-converged technologie leren kennen.
  • Enthousiaste techneuten en partners kunnen nu direct een bijdrage leveren aan het bouwen van een levendig ecosysteem voor de volgende generatie IT, waaronder de ontwikkeling van complementaire applicaties, diensten en voorzieningen.
  • Studenten en onderzoekers hebben ongelimiteerd toegang tot hoogwaardige distributed systems Ze kunnen zo zelf ervaren hoe IT-infrastructuur optimaal de nieuwste cloud-, mobiele- en big data-applicaties kan ondersteunen.

“Nutanix richt zich op open architecturen en communities, vanaf onze eerste software release in 2012 tot de uitrol van onze NEXT communitysite en onze recente introductie van het Nutanix Platform Expert programma,” zegt Dheeraj Pandey, Nutanix-medeoprichter en CEO. “Community Edition is de volgende stap in het aan een breed publiek beschikbaar stellen van hyperconverged

technologie. Het stelt IT-gebruikers in staat zelf te ervaren hoe ze met onze software

datacentertransformatie in gang kunnen zetten.”

Community Edition is volledig software gebaseerd en kan draaien op standard x86-servers van vrijwel iedere leverancier, waaronder Dell, HP, SuperMicro en Cisco. De volgende fase in de transformatie van het datacenter kan enkel plaatsvinden wanneer de beperkingen van  proprietary hardware verdwijnen en interoperatieve platformen worden omarmd.

Nutanix stelt zich met behulp van Community Edition in staat de IT community te betrekken bij de ontwikkeling van de volgende generatie hyperconverged oplossingen die verder gaan dan  storage en compute abstractie, en die zich richten op abstractie van de virtuele omgeving.

Lees over klantervaringen met de Community Edition:

  • “De installatie en set-up was net zo eenvoudig als bij andere Nutanix-platformen. Een collega die nauwelijks ervaring had met storage kon de uitrol in slechts enkele minuten voltooien!” – Joep Piscaer, CTO bij ICT-dienstverlener OGD
  • “Omdat ik veel kennis heb van Nutanix was ik een van de mensen die proef mocht draaien met de Community Edition. Ik vind de nieuwe Community Edition een geweldig idee en ik hoop dat het een groot succes wordt.” – Brian Suhr, Senior Solutions Architect bij AHEAD

Community Edition zal vanaf 8 juni publiek beschikbaar zijn, gelijktijdig met de Nutanix .NEXT User Conference. Prospects kunnen zich aanmelden voor de beta wachtlijst. De eerste honderd aanmeldingen kunnen daarbij een home lab winnen ter waarde van meer dan 3000 dollar en vijf toegangsbewijzen voor de .NEXT conferentie.

Gerelateerde berichten...

X