ONVZ verlengt samenwerking Solvinity voor veiligheid, stabiliteit en compliance in de cloud

Zorgverzekeraar ONVZ verlengt de samenwerking met Solvinity, een van de grootste leveranciers van Secure Managed IT Services in Nederland. De komende vijf jaar trekken ze samen op om de security, stabiliteit en compliance te borgen van de ONVZ-infrastructuur.

Solvinity en ONVZ werken sinds 2016 met elkaar samen. ONVZ werkte met eigen datacenters, maar verhuisde naar de private cloud van Solvinity om verdere innovatie en schaalbaarheid van zijn systemen mogelijk te maken. In 2019 werd deze samenwerking verlengd om de beheersbaarheid, security en compliance van de infrastructuur te verbeteren.

Dit resulteerde onder meer in de oplevering van Project STRAIN (Standaardisatie en RAtionalisatie van de IT-INfrastructuur), waarin de infrastructuur is gestandaardiseerd naar de best practices van Solvinity. Hiermee voldoet ONVZ aan de steeds hogere security- en compliance-eisen van onder andere De Nederlandsche Bank en de baseline van het Center for Internet Security, zodat klanten erop kunnen vertrouwen dat hun data veilig is.

In het kader van de huidige verlenging is de scope van de samenwerking uitgebreid naar de Azure public cloud. Op de landing zones in Azure, die door een andere externe IT-leverancier worden beheerd, verzorgt Solvinity begeleiding in de migratie van applicaties en hulp bij technisch applicatiebeheer. De private cloud-omgevingen van ONVZ blijven volledig in beheer bij Solvinity.

“We zijn altijd zeer tevreden geweest over de samenwerking met Solvinity”, zegt Jan-Dirk Rundervoort, leveranciersmanager bij ONVZ. “We kloppen geregeld bij hen aan voor infrastructuur- en netwerkvraagstukken en daarin weten ze ons goed te adviseren. Daarnaast verlopen al onze private- en public cloudverbindingen via een knooppunt van Solvinity, wat ons helpt de security en compliance-standaarden van onze systemen te borgen.”

“We zijn blij met het doorlopende vertrouwen van ONVZ in onze expertise”, zegt Nancy Roos-Beukers, Chief Commercial Officer bij Solvinity. “Solvinity heeft een bewezen staat van dienst in het verzorgen van veilige en compliant private- en public-cloudomgevingen. De komende jaren zullen we die kennis blijven inzetten om ONVZ te ondersteunen.”

 

Gerelateerde berichten...

X