The Open Group organiseert summit in Amsterdam

Onder het motto ‘Enabling Boundaryless Information Flow™’ organiseert The Open Group van 12 tot en met 14 mei 2014 een summit in het Amsterdamse Krasnapolsky Hotel op de Dam. The Open Group, een wereldwijd consortium – bestaande uit een netwerk van een groot aantal IT-bedrijven -, ontwikkelt en beheert open IT-standaarden, verzorgt opleidingen en stelt certificatieschema’s op. Dit moet het gebrek aan interoperabiliteit tussen applicaties tegengaan.

The Open Group heeft diepe wortels in Nederland. Zo is ArchiMate een Nederlandse ‘uitvinding’. Deze beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen is ontwikkeld door Nederlandse organisaties uit de publieke en private sfeer. Novay, Ordina, Radboud Universiteit Nijmegen, het Leidse Institute for Advanced Computer Science (LIACS) en het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) waren verantwoordelijk voor het initiële onderzoek. De resultaten zijn getoetst bij onder meer ABN AMRO, de Belastingdienst en het ABP.

De summit gaat in op de uitdagingen voor effectieve informatie-integratie en op het mogelijk maken van een grenzeloze informatieflow, gericht op Enterprise Architects, IT-managers en CIO’s. Er wordt onder andere gesproken over:
·         Hoe organisaties meer interoperabel kunnen worden, door het verleggen van de focus van IT naar de business van het bedrijf.
·         Hoe de kennis van Enterprise Architects (EA) en bedrijfsprocessen gebruikt kunnen worden om geïntegreerde toegang te bieden tot geïntegreerde informatie, die wordt geleverd door werknemers, klanten, leveranciers en partners.
·         Hoe organisaties hun bedrijfsdoelen kunnen bereiken door het gebruik van nieuwe technologieën en processen als onderdeel van een bedrijfstransformatie, wat het gehele proces meer een kwestie van ontwerpen dan van toeval maakt.

Tijdens de summit worden er presentaties gegeven door onder andere Philips, IBM, Hewlett Packard en Capgemini. Zo zal Jeroen Tas, CEO of Healthcare Informatics Solutions and Services bij Philips Gezondheidszorg, onder meer een Keynote speech verzorgen.

Op maandag en dinsdag ligt de focus op Boundaryless Information Flow™, Open Platform 3.0™ en op onderwerpen die gerelateerd zijn aan enterprise architectuur, professionele ontwikkeling, businessarchitectuur, riskmanagement, mobility, social media en cloud computing.

Op woensdag ligt de aandacht bij de workshops, case study’s en tutorials, gebaseerd op Open Group standaarden en certificaties, zoals TOGAF, ArchiMate, Open CA en Open CITS. Op deze dag staat voornamelijk de sector gezondheidszorg in de belangstelling.

Het volledige programma van de summit kunt u hier vinden. Voor meer informatie, kosten en aanmelden kunt u hier terecht

 

Over The Open Group
The Open Group is een internationaal leveranciers- en technologieneutraal consortium waar organisaties op kunnen vertrouwen, zowel bij het ontwikkelen van IT-standaarden en certificaten, als bij het verlenen van toegang tot sleutelfiguren binnen de branche, leveranciers en best practices. The Open Group geeft richtlijnen en biedt een open omgeving om de interoperabiliteit en vendor-neutraliteit te bevorderen. Meer informatie over The Open Group kunt u vinden op http://opengroup.org

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X