Opleiding ICT-Beveiligingstechnicus inclusief baanbemiddeling

Er is een groot tekort aan beveiligingstechnici die beschikken over actuele hardware-technische kennis en programmeerkennis. ITvitae speelt hier graag op in met het nieuwe opleidingstraject
ICT-Beveiligingstechnicus speciaal voor jongeren met een autismeprofiel.

De opleiding ICT-Beveiligingstechnicus is ontwikkeld met beveiligingsbedrijven en met SOBA, marktleider in beveiligingsopleidingen. In zeven maanden worden de studenten opgeleid. ITvitae zorgt voor een werkervaringsplaats en bemiddelt de geslaagde kandidaten naar duurzaam werk. Gedurende het gehele traject worden de studenten gecoacht.
Gedrevenheid

Alfons Booltink, directeur Voskamp Beveiligingstechniek: “We zijn enorm blij met het initiatief van ITvitae om speciaal voor deze jongeren de praktijkgerichte opleiding ICT-Beveiligingstechnicus aan te bieden. De focus en gedrevenheid die de ITvitae kandidaten hebben in combinatie met hun passie voor ICT en techniek maakt hen uitstekende beveiligingstechnici. Voor veel jongeren die uitvallen in het mbo of hbo biedt de opleiding een geweldige kans. De afgestudeerde kandidaten zijn bovendien een aanwinst voor de bedrijven waar zij vervolgens te werk gaan.”

Een ICT-Beveiligingstechnicus is een technisch specialist die beveiligingssystemen zoals inbraak-alarminstallaties, camera-observatie, toegangscontroles en vergrendelingstechnieken installeert en configureert. De nadruk bij deze functie komt steeds meer te liggen op het ICT-deel van de werkzaamheden. Daarom leert de kandidaat in dit gecertificeerde opleidingstraject vooral het ontwikkelen, implementeren en beheren van technische beveiligingsoplossingen, veiligheidsincidenten opsporen, firewalls inrichten en het testen van IT-infrastructuren, naast de installatie van de bijbehorende apparatuur.

Aanwinst

Wethouder Fatma Koşer Kaya Gemeente Amersfoort: “Alle jongeren in Amersfoort en omgeving moeten de opleiding kunnen vinden die bij ze past. Dit opleidingstraject ICT-Beveiligingstechnicus is wat dat betreft een aanwinst. En het biedt ze ook een interessant carrièreperspectief!”

Kleine lesgroep

ITvitae is gevestigd in het voormalige Eemklooster in Amersfoort en beschikt over ruime leslokalen. In kleine lesgroepen van 10-14 gelijkgestemden werken de kandidaten aan hun ICT-specialisatie.

Het merendeel van de ITvitae studenten is eerder in het reguliere onderwijs, vanwege hun autismeprofiel of hoogbegaafdheid, uitgevallen. Bij ITvitae lukt het vrijwel alle studenten om de opleiding succesvol af te ronden. Ruim 90% slaagt en wordt door ITvitae begeleid naar een duurzame baan bij werkgevers door heel Nederland.

Financiering

Stichting ITvitae is een private sociale onderneming. Financiering door DUO is niet mogelijk. Er zijn diverse mogelijkheden tot financiering: Voor kandidaten met een UWV gerelateerde uitkering bestaat de mogelijkheid dat het UWV (een deel van) het traject financiert. Kandidaten met een andere uitkering wordt geadviseerd te informeren bij hun gemeente of hier mogelijkheden voor zijn. Voor kandidaten met onvoldoende eigen financiële middelen bestaat de mogelijkheid van een aanvraag van een renteloze lening uit het ITvitae Studiefonds.

 

Gerelateerde berichten...

X