Ordina organiseert eerste Quli-gebruikersdag

Met achttien zorginstellingen en bijna 3000 gebruikers is het eHealth-platform Quli in minder dan een jaar tijd na de lancering een groot succes. Voor Ordina reden om op 17 juni a.s. de eerste Quli-gebruikersdag in haar hoofdkantoor in Nieuwegein te organiseren.

Quli (Quality of Life) is een persoonlijk, digitaal zorgplatform dat gebruikers zelfredzaam maakt, preventieve hulpmiddelen biedt en hen in staat stelt om zelf de regie over hun zorg en welzijn te voeren. Via het sociale netwerk in Quli deelt de zorgconsument zijn ervaringen met familie, vrienden, lotgenoten en zorgprofessionals. Op deze manier kan hij langer zelfstandig leven, terwijl verzorgers, familie en verwanten toch mee kunnen kijken. De gebruiker bepaalt wie er inzage heeft in welke gegevens. De (zorg)aanbieder kan Quli aanpassen aan de ‘eigen’ doelgroep en bijvoorbeeld specifieke apps laten ontwikkelen en plaatsen. De gebruiker krijgt zo één plek waar hij zaken rond zijn gezondheid kan managen. Tegelijkertijd draagt Quli bij aan effectievere en betaalbare zorg.

Volgens Léon Wijnen, marktdirecteur Zorg bij Ordina, is er bij zorgconsumenten en tal van organisaties binnen de zorg grote behoefte aan integrale cliëntinformatie. “We zijn nu ongeveer een jaar onderweg met Quli en daarom is dit een mooi moment om samen met de zorginstellingen die Quli gebruiken onze ervaringen uit te wisselen. Dat doen we onder meer door twee zorginstellingen aan het woord te laten die al met Quli werken. Maar we willen ook inzicht geven in wat er nog zit aan te komen op het gebied van Quli. Daarbij moet je denken aan draagbare technologie, de zogenoemde ‘wearables’, en Google Glass in combinatie met Quli. Zo is het heel goed mogelijk dat een verpleger binnenkort tijdens het verzorgen van een patiënt Google Glass gebruikt om enkele medische gegevens op te vragen. De verzorging kan op zo’n moment gewoon doorgaan, omdat hij zijn handen vrij heeft.”

Quli sluit heel goed aan op Ordina’s nieuwe missie ‘Samen Duurzaam Innoveren’. Ordina gelooft dat dit de manier is om ervoor te zorgen dat ICT weer voor mensen gaat werken. ICT kan een bijdrage leveren aan de oplossing van grote maatschappelijke vraagstukken, zoals een efficiënte overheid en betaalbare zorg. Het is niet voor niets dat zorg een van de focusgebieden van Ordina is.

Zorginstellingen het Dr. Leo Kannerhuis, Amarant Groep, Pluryn, ARQ, Dichterbij en ICT-dienstverlener Ordina zijn de initiatiefnemers van Quli. Met Quli maakten zij het eerste eHealth-platform dat de mens werkelijk centraal stelt. De zorginstellingen brengen hun visie op zorg in. Zij zien in ICT de aanjager van innovatie, ook in de zorg. Ordina brengt brede kennis van de mogelijkheden van informatietechnologie in en meer specifieke kennis van eHealth.

Gerelateerde berichten...

X