PA Consulting rondt investering door Jacobs af

PA Consulting (PA) en Jacobs (NYSE: J) hebben met succes de strategische investering van Jacobs in PA afgerond. Jacobs voegt zich met deze investering bij PA’s eigen medewerkers, tevens aandeelhouders in het bedrijf. Jacobs ondersteunt hiermee de groeiplannen van PA, waardoor het met nog meer organisaties over de hele wereld kan samenwerken en met vindingrijkheid kan bouwen aan een positieve toekomst. Een belangrijk kenmerk van de transactie is dat PA-medewerkers aandeelhouders blijven.

De investering door Jacobs is voltooid nadat de aandeelhouders van PA voor 99,9% hebben ingestemd met de transactie en de succesvolle afronding van een goedkeuringsproces bij de Britse rechtbank op 2 maart 2021. Bestaande aandelenbelangen zijn door het gehele management vrijwillig doorgerold naar de nieuwe constructie, wat het enthousiasme en de betrokkenheid van de partners en werknemers van PA voor deze groeikans onderstreept. Met de transactie wordt PA gewaardeerd op £1,825 miljard.

De afronding van deze investering houdt ook in dat de huidige institutionele belegger, The Carlyle Group, zijn belang in PA zal terugtrekken. Daarmee wordt een succesvolle investeringsperiode van vijf jaar afgesloten, waarin de EBITDA meer dan verdubbelde en de samengestelde jaarlijkse omzetgroei sinds 2016 12% bedroeg.

Vindingrijkheid zit sinds de oprichting in 1943 in de haarvaten van PA. De organisatie werkt samen met een breed scala aan klanten – van starters met een veelbelovend idee om de wereld te veranderen tot enkele van de belangrijkste multinationale bedrijven en organisaties. Samen met hen creëert PA op innovatieve wijze succesvolle producten en diensten die bedrijfsgroei bevorderen, klanten blij maken en de maatschappij en het milieu verbeteren.

PA en Jacobs hebben de intentie hun kwaliteiten te bundelen en zo het vermogen van hun teams om ingenieuze oplossingen voor klanten te leveren verder te versterken.

Ken Toombs, CEO van PA Consulting: “De afronding van deze investering is het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor PA. De cultuur, de waarden en de klanten van Jacobs sluiten nauw aan bij die van ons, waardoor het een logische partner op de markt is. De aanvullende kennis en kunde van Jacobs zullen ons nog beter in staat stellen om onze klanten innovatieve oplossingen te bieden. De overweldigende steun van de PA-aandeelhouders voor de transactie bewijst het grote potentieel dat wij allen in dit partnerschap zien. We willen ook Carlyle bedanken voor het sterke partnerschap en de steun in de afgelopen vijf jaar, die PA aanzienlijk heeft helpen groeien.”

Jacobs’ voorzitter en CEO Steve Demetriou: “Dit partnerschap versnelt onze strategie om marktleider te worden in innovatieve en creatieve oplossingen die hedendaagse uitdagingen helpen op te lossen, zoals klimaatverandering, digitalisering, verstedelijking en de aanhoudende crisis in de gezondheidszorg. PA heeft de afgelopen vijf jaar een sterke groei laten zien. Samen zullen onze organisaties een nieuwe branchestandaard neerzetten en daarmee nog meer waarde leveren aan klanten, werknemers en investeerders van Jacobs en PA.”

Fraser Robson, Managing Director in het adviesteam van Carlyle Europe Partners: “We zijn trots op onze samenwerking met PA en wat we samen hebben bereikt. Het bedrijf heeft een sterke groei laten zien door de focus op mensen, innovatie en strategische overnames die PA’s end-to-end innovatiecapaciteiten versterkt. We wensen PA het allerbeste en kijken uit naar de verdere groei van het bedrijf.”

Jacobs heeft de overeenkomst op 2 maart 2021 afgerond in overeenstemming met de op 30 november 2020 aangekondigde voorwaarden. De transactie werd gefinancierd door een combinatie van liquide middelen en bestaande schuldfaciliteiten.

Adviseurs
Rothschild & Co. trad op als exclusief financieel adviseur en Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson LLP trad op als juridisch adviseur van Jacobs. J.P. Morgan en HSBC fungeerden als financieel adviseurs voor The Carlyle Group en PA. Linklaters trad op als juridisch adviseur van The Carlyle Group en PA, en Dickson Minto trad op als juridisch adviseur van het management van PA.

Opmerking: De bedrijfswaarde van £1,825 miljard ($2,5 miljard) is gebaseerd op een wisselkoers van 1,3951 USD per GBP.

Gerelateerde berichten...

X