Parallels ondersteunt Docker-toepassingen

Parallels heeft de containers-gebaseerde virtualisatie-oplossing Parallels Cloud Server uitgebreid met ‘native’ ondersteuning voor Docker toepassings­implementaties. Service providers kunnen het groeiend aantal ontwikkelaars dat Docker-toepassingen bouwt nu container-gebaseerde virtual private servers leveren. Parallels Cloud Server zal een veilige en ‘high-density’ virtuele serveromgeving bieden die service providers de mogelijkheid biedt om – op basis van prijs en prestatie – in deze snel opkomende markt te concurreren met grote public cloud providers.

“Service providers willen tegemoet komen aan de behoeften van klanten en klanten willen Docker applicaties draaien”, stelt James Bottomley, chief technology officer, Virtualization, Parallels. “Klanten staan voor de uitdaging Docker images te draaien in een gevirtualiseerde omgeving gebaseerd op een hypervisor. Hierbij wordt een belangrijk voordeel van Docker – dat de applicaties draaien in containers bij een hogere densiteit en prestatie – aanzienlijk verminderd. Dankzij de Parallels oplossing kan de dienstverlener de klant een Docker-omgeving bieden die draait bovenop Parallels Cloud Server containers-gebaseerde virtualisatie voor optimale prestatie en met high-density.”

Service providers hebben ervoor gezorgd dat Parallels containers met meer dan een miljoen exemplaren de meest gebruikte in de wereld is. Daardoor zijn Parallels container-gebaseerde producten het bewezen alternatief voor hypervisor-gebaseerde virtuele machines. Deze service providers kunnen nu snel aanbiedingen lanceren om Docker-ontwikkelaars te ondersteunen; met behoud van de management tools en expertise die ze hebben ontwikkeld op hun Parallels-platform. Voor service providers en anderen die ‘nieuw’ zijn op het gebied van containers-gebaseerde virtualisatie biedt de nieuwe Docker-ondersteuning van Parallels Cloud Server een overtuigende oplossing als een schaalbare en bewezen platform voor een uitgebreid dienstenaanbod van VPS tot beheerd IaaS.

“Het groeiend aantal ontwikkelaars dat Docker-gebaseerde applicaties bouwt, biedt volop marktkansen die service provider zouden moeten benutten”, zegt Philbert Shih, managing director, Structure Research. “Maar in een sterk concurrerende markt is de uitdaging hoe je klanten trekt met behoud van concurrerende èn winstgevende prijsstelling. De oplossing is het bouwen van een geoptimaliseerde infrastructuuromgeving die schaalbaar is met de mogelijkheid om hoge prestaties te handhaven en de overdraagbaarheid van workloads te faciliteren. Daarmee wordt optimalisatie van de investering bereikt.”

“Ondersteuning voor Docker-applicaties op Parallels Containers is een innovatieve aanvulling op ons dienstenaanbod”, zegt Laurens van Alphen, infrastructure architect, Keenondots. “Onze klanten gebruiken Docker en we zullen de mogelijkheid hebben om ze de voordelen van container density te bieden en betere prestaties dan concurrenten met behulp van hypervisors-gebaseerde virtuele machines.”

Over Parallels
Parallels biedt het platform voor service providers voor het leveren en verkopen van vooraanstaande cloud-diensten en cross-platform oplossingen aan bedrijven wereldwijd. Parallels – opgericht in 2000 – heeft zich ontwikkeld tot een snelgroeiend softwarebedrijf met meer dan 900 medewerkers in kantoren in Noord-Amerika, Europa, Afrika, Australië en Azië.
Voor meer informatie kunt u terecht op http://sp.parallels.com/,

Gerelateerde berichten...

X