Parkmobile optimaliseert veiligheid met Cloud Backup van AvePoint

Parkmobile, een toonaangevende speler op het gebied van digitaal parkeren, heeft voor de Office 365 Backup oplossing van AvePoint gekozen.

De leverancier van de Nr. 1 parkeerapp in Nederland wil hiermee het backupbeheer van SharePoint en Outlook vereenvoudigen en verbeteren, en een optimale veiligheid van gegevens garanderen.

Binnen elk bedrijf komt het wel eens voor dat een medewerker onbewust een document weggooit dat achteraf toch bewaard had moeten worden, bijvoorbeeld voor een audit. In deze en andere vergelijkbare situaties zijn reguliere backups cruciaal. De standaard disaster recovery functionaliteit die Offie 365 biedt, bleek echter niet toereikend voor Parkmobile.

Het bedrijf wil namelijk verder terug in de tijd kunnen kijken dan het standaard maximum van 93 dagen. Om dit te verbeteren koos Parkmobile voor de Office 365 backup oplossing van AvePoint.

Professionalisering
Parkmobile is in 2000 opgericht en groeide sindsdien naar 500 medewerkers in Europa, waarvan circa 230 medewerkers in Nederland. Om effectief samen te werken maakt het bedrijf onder meer gebruik van SharePoint, dat operationele teams een omgeving biedt om online samen te werken. In Europa zijn dit circa twintig teams, waarvan tien zich in Nederland bevinden.

“Parkmobile is de laatste jaren hard gegroeid,” vertelt Oscar Bogaers, Manager Network & IT Infrastructure bij de PARK NOW Group. “We zijn daardoor aan het professionaliseren en daar hoort een goed backupsysteem bij. Met een groeiende aantal medewerkers is de kans immers groter dat er wel eens per ongeluk bestanden weggegooid worden. AvePoint biedt hiervoor een gebruiksvriendelijke cloudoplossing die verder gaat dan de standaard disaster recovery functionaliteit van Office 365.”

Parkmobile op de juiste weg met AvePoint
De backup oplossingen van AvePoint zijn volledig geautomatiseerde SaaS-backup oplossingen voor, Office 365, Dynamics 365 en Salesforce.

Hiermee is het mogelijk om alle gegevens in een backup eenvoudig te doorzoeken en bestanden op allerlei niveaus terug te vinden. Van een bepaalde versie van een bestand op een specifieke dag tot een verwijderde map of zelfs een volledige SharePoint-teamsite.

Bogaers: “Met behulp van AvePoint kunnen we nu heel gemakkelijk verloren Word-, Excel en andere bestanden vanuit Office 365 terugvinden in onze backups. Zelfs taken en notities in Outlook zijn eenvoudig weer boven water te halen. Dat is ideaal en het sluit aan op de professionalisering en groei van onze organisatie.”

 

Gerelateerde berichten...

X