Lumension en Qualys bieden vulnerability-managementoplossing

Lumension®, wereldwijd toonaangevend in endpoint-management en -security, en Qualys, pionier in het bieden van oplossingen voor cloud-security en compliance-management, sluiten een strategisch partnership. Doel is om gezamenlijke klanten te voorzien van uitgebreide oplossingen voor vulnerability-assessment en patchmanagement.

Onderdeel van het partnership is dat Lumension QualysGuard Vulnerability Management (VM) exclusief levert aan huidige Lumension Scan-klanten. Ook biedt Lumension extra support aan klanten die overstappen naar QualysGuard VM, aangezien het bedrijf  met ingang van 25 april 2014 stopt met de ondersteuning van zijn Lumension Scan-product. QualysGuard VM spoort automatisch zwakke plekken in de organisatie op. Dit is een sterke aanvulling op Lumension® Patch and Remediation, dat dankzij het partnership wordt geïntegreerd met QualysGuard VM om klanten te helpen patches effectief te implementeren en te valideren op hun endpoint.

“Lumension koos Qualys voor deze erg belangrijke technologieverandering. Wij geloven namelijk dat Qualys het best voldoet aan de vele eisen die onze Scan-klanten stellen voor een krachtige scanoplossing”, zegt Rich Hlavka, senior vicepresident Businessdevelopment van Lumension. “We zijn ook erg enthousiast over de integratie van onze belangrijke Lumension Patch and Remediation-technologie met QualysGuard. Onze gezamenlijke klanten profiteren daarmee van een uitgebreide vulnerability-managementoplossing.”

“Om de vraag vanuit de business bij te houden, zien organisaties een wildgroei van endpoint-apparaten die ze moeten beveiligen tegen de achtergrond van een continu veranderend landschap met mogelijke bedreigingen”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys. “Wij zijn verheugd over het partnership met Lumension, omdat we nu een krachtige, geïntegreerde vulnerability-managementoplossing kunnen aanbieden. Deze helpt bedrijven en overheidsinstanties de beveiliging van hun endpoint-apparaten eenvoudig en kosteneffectief te beheren. Zo houden ze de IT-middelen en data in hun organisatie veilig en compliant.”

QualysGuard heeft verschillende awards en onderscheidingen van marktanalisten ontvangen voor marktleiderschap. Dat zijn onder meer de Frost & Sullivan Global Market Share Leadership Award voor Vulnerability Management voor het derde achtereenvolgende jaar, de 2013 SC Magazine Award voor Best Vulnerability Management Tool voor de vijfde keer, en de nummer 1-positie in Device Vulnerability Assessment Worldwide door IDC voor het vijfde achtereenvolgende jaar.

Lumension Patch and Remediation is de wereldwijd toonaangevende patchmanagementoplossing en is beschikbaar als onderdeel van de Lumension® Endpoint Management and Security Suite. Met Lumension Patch and Remediation herkennen en patchen IT-beheerders automatisch zwakke plekken in verschillende besturingssystemen, applicaties die wel of niet van Microsoft zijn en endpoint-configuraties – en allemaal naadloos beheerd met behulp van een enkele console.

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X