PEAK-IT ontwikkelt als eerste bedrijf IT-traineeships op maat

IT-detacheerder PEAK-IT gaat traineeships ontwikkelen die geen standaardtraject volgen, maar op maat voor de klant én kandidaat worden samengesteld. Het is voor het eerst dat dit binnen de IT gebeurt.

Deze maand gaan de eerste trainees van start bij een Nederlandse energieleverancier en bij een grote financiële dienstverlener. Andere bedrijven volgen later dit jaar. Voormalig piloot Danny Swaanenburg is een van de eerste kandidaten.

“De IT is heel veranderlijk, dus zelfs een op maat gemaakt traineeship is niet in beton gegoten”, benadrukt operationeel directeur van PEAK-IT Richard Stassen. De traineeships duren achttien maanden, daarna gaat de kandidaat over naar de klant. “Voor de financiële dienstverlener en de energieleverancier alleen al gaan dit jaar tientallen trainees aan de slag”, stelt Stassen. “Er zijn gesprekken met andere opdrachtgevers om een vergelijkbare samenwerking aan te gaan.”

 

Hardcore IT’ers

Veel bedrijven kampen met een groot tekort aan IT’ers. Daarom bieden verschillende organisaties traineeships aan. “Daarbij worden hbo’ers zonder achtergrond in de IT binnen drie maanden opgeleid tot IT’er. Maar die opleidingen zijn vanzelfsprekend heel basaal. Dat zijn dan geen hardcore IT’ers, maar eerder de scrummasters, projectmanagers en teamleads. Om echter een IT-specialist te worden zijn die achttien maanden theorie en praktijkervaring echt essentieel”, aldus Stassen.

De eerste maand werken de trainees in principe vier dagen bij PEAK-IT en één dag bij de klant. In die periode van voorbereiding krijgen ze alle benodigde basiskennis die bij de betreffende klant van toepassing is bijgebracht. De elf maanden daarop werken ze vier dagen per week bij de klant en één dag bij PEAK-IT. Het laatste halfjaar doet de trainee onderzoek voor de klant zelf, een soort return on investment-traject. De kandidaten worden gedurende het gehele traject vanuit PEAK-IT begeleid door fieldmanagers.

 

Leeftijd niet van belang

Bij het samenstellen van de traineeships wordt niet alleen rekening gehouden met de achtergrond van de kandidaat. Er wordt ook telkens gekeken waar de klant de komende periode behoefte aan heeft. Stassen: “Zo verwacht de financiële dienstverlener een groeiende behoefte aan DevOps Engineers. Een rol die zij zelf niet in huis hebben en die de markt niet biedt. Dus die gaan we nu samen ontwikkelen.”

Stassen benadrukt dat het niet alleen om pas afgestudeerde IT’ers gaat, maar juist ook om meer ervaren kandidaten die geen achtergrond in de IT hebben, maar wel interesse hebben in het vak. Omdat er vooral behoefte is aan hoger opgeleide IT’ers, focust PEAK-IT zich met deze traineeships hoofdzakelijk op mensen met minimaal een hbo-opleiding.

 

Van piloot naar IT’er

Danny Swaanenburg (37) vloog als piloot tien jaar lang de hele wereld rond. Tot hij in 2017 plotseling werd afgekeurd door een lichte afwijking aan zijn hart. Daardoor mocht hij niet meer als commercieel piloot werken.

Swaanenburg: “Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik dacht: wat nu?” Hij sprak er veel over met familie en vrienden. “Mijn vader en zus zitten in de sales binnen de IT en mijn zwager is databasebeheerder. Zo kwam het dat ik dacht: een baan binnen de IT biedt een goede toekomst, er zijn daar altijd mensen nodig.” Dus volgde hij een online programmeercursus van vier maanden. “Een soort proefcursus, om te checken of het iets voor je is. Ik vond het gelijk heel interessant.”

Swaanenburg besefte echter dat hij met een cursus van vier maanden niet direct IT’er was. “De markt van nu zoekt mensen met ervaring. Daar kom ik dan met mijn vier maandjes programmeerervaring. Daarom is dit traineeship een uitkomst. Ik word verder opgeleid en gekneed naar de behoefte van het bedrijf waarvoor ik werk. En niet onbelangrijk: ik krijg gewoon betaald.” Bovendien biedt het traineeship hem stabiliteit. “En het mooie is: als ik in de verre toekomst weer naar het buitenland wil, dan kan dat gewoon. IT is altijd en overal nodig.”

Gerelateerde berichten...

X