Pegamento introduceert geavanceerde AI-beveiligingsoplossing voor Pompestichting

Pegamento introduceert een nieuwe beveiligingsoplossing, ontwikkeld in samenwerking met de Pompestichting. Deze gebruikt geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) om de beveiliging van het terrein te verbeteren en biedt een proactieve benadering voor de detectie van potentiële veiligheidsrisico’s.

De Pompestichting heeft altijd veel belang gehecht aan de veiligheid van haar faciliteiten. Vanuit de voortschrijdende technologieën heeft Pegamento een op maat gemaakte AI-oplossing ontwikkeld om deze verder te versterken. Het doel is om de veiligheid van het personeel, de gemeenschap en de patiënten te waarborgen door gebruik te maken van geavanceerde detectiemethoden.

De kern van de nieuwe beveiligingsoplossing is een geïntegreerd systeem voor beeldherkenning op basis van kunstmatige intelligentie. Dit systeem analyseert voortdurend videobeelden en kan verdachte activiteiten en afwijkend gedrag detecteren. Het genereert onmiddellijke waarschuwingen, nog zonder dat het hekwerk is aangeraakt, zodat het beveiligingspersoneel snel kan reageren op mogelijke veiligheidsincidenten.

Serge Poppes, directeur van Pegamento, benadrukt het belang van de nieuwe benadering: “De AI-beveiligingsoplossing biedt een proactieve en effectieve manier om potentiële veiligheidsrisico’s te identificeren. Het stelt de Pompestichting in staat om snel te handelen en de veiligheid van het terrein te verbeteren.”

De Pompestichting is een toonaangevende zorginstelling die gespecialiseerde behandeling biedt aan forensische psychiatrische patiënten. De organisatie heeft als missie om de samenleving te beschermen en tegelijkertijd de patiënten te behandelen en rehabiliteren.

Gerelateerde berichten...