Politie selecteert bodycams van Zepcam voor ondersteuning agenten op straat

Zepcam, de Nederlandse pionier op het gebied van mobiele video-oplossingen voor frontline professionals, is door de politie geselecteerd als leverancier van bodycam systemen voor gebruik door agenten.

De opdracht is gegeven na een openbare Europese aanbesteding. Als onderdeel hiervan levert Zepcam ruim 2.000 T2+ bodycams aan alle eenheden in Nederland. Tevens verzorgt het bedrijf de gebruikerstrainingen voor de bodycams en applicaties.

Minder agressie
Uit onderzoek blijkt dat de inzet van bodycams een waardevolle toevoeging is aan de uitoefening van het politiewerk. Zo kunnen bodycams een belangrijk de-escalerend effect hebben op straat. Agenten die tijdens een proef een bodycam droegen, hadden minder vaak te maken met bedreigingen en fysieke agressie. Agenten zelf kijken positief naar de inzet van bodycams: na onderzoek gaf 85% van de agenten aan zich veiliger te voelen en 73% voelde zich gesteund in hun werk dankzij de bodycam.

“Deze leverancier scoort op alle punten het hoogst: de gebruikerstest, de prijs, de service en de implementatieplannen’, zegt Frans van Vliet, projectmanager Bodycams. ‘Uit de beoordelingen komt naar voren dat de T2+ Bodycam van Zepcam een gebruiksvriendelijk, robuust apparaat is dat simpel te bedienen is.”

“Zepcam heeft al meer dan tien jaar ervaring met de inzet van bodycams door frontline professionals”, zegt Bart van der Aa, medeoprichter van Zepcam. “Onze systemen worden al jarenlang gebruikt door politiekorpsen in andere landen en door BOA’s in Nederland. We zijn trots dat we nu ook de Nederlandse politie kunnen ondersteunen. We zien uit naar een effectieve samenwerking en verwachten dat de inzet van onze bodycams het werk van politieagenten veiliger, prettiger en nog effectiever maakt.”

Gerelateerde berichten...

X