Portal van Information Builders voor specifieke BI behoeften

Information Builders, marktleider op het gebied van BI (Business Intelligence), analytics, informatie-integriteit en integratieoplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn WebFOCUS BI Portal ongeëvenaarde aanpassingsmogelijkheden bevat die alle belanghebbende groepen uitmuntende ondersteuning biedt bij het nemen van besluiten en het terugdringen van de ontwikkelingskosten voor SaaS-producten (Software-as-a-Service).

 

De WebFOCUS BI Portal van Information Builders bestaat uit een volledige suite met web development tools die vergelijkbaar zijn met de tools die worden gebruikt om populaire consumentenapplicaties te maken. Met deze tools kunnen IT’ers en power users van BI verbazingwekkende webcontent creëren. De suite, die het beste van web development combineert met ongekende aanpassingsmogelijkheden, biedt elke gebruiker op elke locatie een complete, interactieve ervaring op het gebied van BI en analytics. WebFOCUS is een flexibel, snel en schaalbaar BI- en analytics-platform dat organisaties helpt informatie te gebruiken om hun concurrentiepositie te verbeteren door meer mensen de mogelijkheid te bieden om betere besluiten te nemen. Power users en ontwikkelaars kunnen de structuur van de BI content bepalen, BI- en eindgebruikers kunnen content maken en eindgebruikers kunnen zelf bepalen wat ze zien en hoe ze het zien. Deze gezamenlijke workflow minimaliseert de aflevertijd van BI en analytics in hoge mate.

 

Tot de belangrijkste kenmerken van de WebFOCUS BI Portal behoren de ongeëvenaarde personalisatiemogelijkheden, de App Store-achtige ervaring en de esthetische aantrekkingskracht.

 

Personalisatie

De meeste dashboards bieden alleen vaste content, waardoor veel gebruikers worden opgezadeld met talloze functies die ze niet nodig hebben of met dashboards die irrelevante elementen bevatten. WebFOCUS maakt korte metten met dit probleem door individuele personen de mogelijkheid te bieden om zelf de pagina’s van de portal samen te stellen en alleen die elementen te kiezen die aan hun specifieke eisen voldoen. Hierdoor kunnen zelfs niet-technische gebruikers hun eigen BI content maken en personaliseren zonder hulp van het IT-team. Er ontstaat een echte self-service omgeving die het gebruik van BI door zakelijke gebruikers optimaliseert. De WebFOCUS Portal biedt gebruikers niet alleen de volledige controle over wat ze zien, maar ook over de opmaak, de weergave en de rangschikking van de informatie en de wijze waarop door de content kan worden genavigeerd. Organisaties kunnen op deze manier meer BI en analytische content aan meer gebruikers aanbieden en tegelijkertijd de rechtstreekse ondersteuning van business analisten en IT’ers tot een minimum beperken. Hierdoor kunnen ook SaaS-leveranciers hun producten voor verschillende klanten personaliseren zonder aanvullende resources aan te spreken. Daarnaast verbetert personalisatie de gebruiksvriendelijkheid omdat het product relevanter is voor de werkzaamheden die bij een taak horen.

 

App Store-ervaring

De WebFOCUS BI Portal biedt gebruikers een App Store-achtige ervaring als het gaat om het vinden, raadplegen en gebruiken van BI content, waaronder dashboards, visualisaties, rapporten, diagrammen, grafieken, kaarten en interactieve InfoApps™. Gebruikers kunnen de pagina’s van de portal op dezelfde manier samenstellen als bijvoorbeeld een afspeellijst. Ze kiezen zelf de content die hen interesseert, voegen deze toe aan de pagina’s en rangschikken deze vervolgens met behulp van een set vertrouwde componenten, zodat de informatie sneller en eenvoudiger kan worden gelezen. Daarnaast hebben InfoApps een aangepaste UI (user interface) en interactieve besturingselementen waarmee medewerkers binnen 30 seconden relevante feiten kunnen vinden en besluiten kunnen nemen. De flexibiliteit van InfoApps maakt informatie eenvoudig toegankelijk, zonder dat gebruikers meerdere rapporten hoeven door te spitten. InfoApps ondersteunt effectieve besluiten op het moment dat deze moeten worden genomen. Dankzij het App Store-achtige model kunnen organisaties een veel grotere hoeveelheid content leveren, zodat BI overal toegankelijk is terwijl tegelijkertijd de relevantie van de content aanzienlijk wordt verbeterd. U zou dit kunnen vergelijken met een muziekalbum dat door luisteraars hoger wordt gewaardeerd wanneer alleen de leuke nummers kunnen worden geselecteerd.

 

Esthetische aantrekkingskracht

De WebFOCUS Portal is ook in esthetisch opzicht een aantrekkelijke klantenportal, ongeacht de schermgrootte van de gebruiker. De portal biedt qua opmaak een ongekende flexibiliteit, zodat elke gebruiker de content volledig naar wens kan aanpassen. Hierdoor kan de portal op unieke wijze worden afgestemd op de merkvoering, de huisstijl of het huismerk van de onderneming. Dit is met name belangrijk in omgevingen waar meer dan één ‘look and feel’ vereist is. Deze flexibiliteit maakt de portal ook zeer geschikt voor gebruikers die slechtziend of kleurenblind zijn. Zij kunnen functies en kleuren gebruiken die voor hen de beste resultaten opleveren. De esthetische aanpassing biedt consumenten niet alleen veel voordelen, maar zorgt ook voor minder beheertaken en lagere kosten. Met andere woorden, u kunt een gebruiksvriendelijke omgeving creëren die geschikt is voor een bredere doelgroep zonder uw resources uit te putten.

RainTree Oncology, het toonaangevende samenwerkingsverband op het gebied van oncologie in de VS, heeft onlangs met behulp van WebFOCUS een cloudportal voor analytics gebouwd dat farmaceutische bedrijven ongekende besluitvormingsmogelijkheden biedt. De portal, OncoExplorer genaamd, verschaft cruciale data-elementen die het traject van de patiënt volgen, zoals het gebruik van oncologische medicijnen, overzichten van toegewezen en afgewezen verzekeringsclaims, medicatieverstrekking en laboratoriumgegevens. Dankzij de personalisatie en App Store-ervaring van WebFOCUS kan RainTree portalservices bieden die aan de HIPAA-vereisten voldoen en die met name gericht zijn op de behoeften van de abonnees. Kankeronderzoekers kunnen met deze portalservices bijvoorbeeld op eenvoudige wijze informatie uit één beveiligde locatie verzamelen om de complete oncologische geschiedenis van een patiënt in de kliniek te volgen, vanaf de initiële diagnose tot op de dag van vandaag.

“CIO’s en bedrijfsleiders zijn zeer geïnteresseerd in technologie die besluitvormende mogelijkheden rechtstreeks in de handen van medewerkers legt,” zegt Gerald Cohen, president en CEO van Information Builders. “Niet alleen het gepersonaliseerde karakter van de WebFOCUS BI Portal, maar ook functies als InfoApps bieden ondersteuning op het moment waarop besluiten moeten worden genomen. Gebruikers hoeven minder rapporten te raadplegen en kunnen dus sneller handelen. Deze krachtige mogelijkheden creëren een analytics-gedreven cultuur die bedrijfsprestaties optimaliseert door ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden de beschikbare informatie effectiever gebruiken.”

Lees meer informatie over de WebFOCUS BI Portal van Information Builders.

 

Gerelateerde berichten...

X