Presentatie eerste FIWARE Lab NL op Overheid 360

De ambitie van de regio Utrecht is dat inwoners nu en in de toekomst in goede gezondheid en in een veilige woonomgeving kunnen leven, zich ontplooien en voorzien in hun levensonderhoud.

Om dat te bereiken, zijn onder andere slimme toepassingen van kennis en technologie nodig, net als nieuwe vormen van ondernemerschap. Deze ambitie vraagt ook om doelgerichte combinaties van bedrijfsleven, openbaar bestuur, onderwijs en onderzoek.

Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben de gemeenten Utrecht en Amersfoort de intentie uitgesproken om een aantal nieuwe (mobiele) toepassingen voortaan conform het Future Internet (FIWARE) programma van de EU te laten ontwikkelen. FIWARE is

een EU initiatief van voormalig Europees Commissaris Neelie Kroes als onderdeel van haar digitale agenda.

Introductie donderdag 23 april 2015 op Jaarbeurs Overheid 360

Het FIWARE Lab NL wordt gepresenteerd op Jaarbeurs Overheid 360. Een vertegenwoordiging van wethouders van de gemeente Amersfoort en Utrecht is 23 april a.s om 15.20 uur aanwezig om samen met de presentator Arjen Hof (Civity) in de vorm van een vraaggesprek het FIWARE Lab NL te presenteren en het belang voor de regio toe te lichten.

Uiteraard bent u hierbij van harte welkom! U kunt zich nog aanmelden voor de beurs en de presentatie van het FIWARE Lab NL.

 

Gerelateerde berichten...

X