Pricecheckrs komt met in-browser vergelijker die automatisch de beste prijs checkt

De nieuwe Pricecheckrs Chrome Extensie maakt automatisch vergelijken tijdens het online winkelen mogelijk. De software controleert de aangeboden prijs en biedt betere aanbiedingen aan, indien aanwezig.

Consumenten kunnen de Pricecheckrs ​browser extensie​ gratis toevoegen aan Chrome. De software vergelijk vervolgens op de achtergrond tijdens het winkelen de prijs van producten met zo’n 1.000 Nederlandse aanbieders. Hierbij hoeft de consument de webwinkel niet te verlaten en wordt de onzekerheid van het te veel betalen weggenomen.

 

 

 

Online winkelen is onverminderd populair. Uit cijfers van het ​CBS​ blijkt dat er inmiddels zo’n 40 duizend webwinkels in Nederland actief zijn en ruim 13 miljoen mensen online winkelen. In een markt waarin de top 10 webwinkels dominant is en dien ten gevolge bijna de helft (46,7% aldus Twinkle) van alle bestellingen aantrekt krijgen consumenten regelmatig een onvolledig beeld van het beschikbare aanbod. Pricecheckrs helpt consumenten het beste aanbod te vinden en geeft kleinere webwinkels een eerlijke kans om te concurreren.

 

Altijd de beste prijs

Pricecheckrs lost het probleem van slechte vindbaarheid van webwinkels op. Gevolg is een toename van het productaanbod en meer mogelijkheden tot het vergelijken van prijzen. Zo kunnen consumenten geld besparen op hun online aankopen.

Pricecheckrs past zogenaamde ‘automated comparison technieken’ toe die dynamische prijzen in kaart brengen. Hierdoor is het mogelijk om aangeboden prijzen op webwinkels te vergelijken met die van andere shops.

 

Bespaar gemiddeld 100 euro per jaar

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat consumenten met Pricecheckers gemiddeld meer dan 100 euro per jaar kunnen besparen! Consumenten die Pricecheckrs aan hun Chrome browser hebben toegevoegd krijgen op de productpagina van een webwinkel een bevestiging of ze al dan niet de beste prijs hebben gevonden.

Wanneer er een betere prijs blijkt te zijn, ontvangen ze een overzicht van alternatieve aanbieders. Indien het prijsverschil interessant is kunnen consumenten eenvoudig doorklikken naar de webwinkel met de beste prijs. Op deze manier besparen consumenten jaarlijks gemiddeld meer dan 100 euro.
Online winkelen makkelijker maken

Pricecheckrs is een onderdeel van WebshopLogin dat online winkelen makkelijker maakt. Een jaar geleden werd gestart met de ontwikkeling van Pricecheckrs met als doel de ultieme product- en prijsvergelijker te realiseren. Pricecheckrs zet hiermee een goede eerste stap in de richting van voordelig en gemakkelijk winkelen voor iedereen.

 

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Het team van Pricecheckrs werkt vanuit Almere en Zwolle hard aan de doorontwikkeling van de software. De komende maanden zal het productaanbod van 5 miljoen unieke producten verder worden uitgebreid. Daarnaast zal later dit jaar de oplossing voor andere browsers beschikbaar komen en zullen nieuwe functies worden geïntroduceerd.

Gerelateerde berichten...

X