Primeur SCOS Data One: Datatransformatie met Contract Oriented Architecture (COA)

SCOS te Hoofddorp, leverancier van Secure Managed File Transfer oplossingen, introduceert Data One, een oplossing voor datatransformatie, integratie en overdracht van de firma Primeur. Een Italiaanse software ontwikkelaar met klanten zoals Unilever, Vodafone, Telefonica, Aviva, Deutsche Bank en BNP Paribas. Met meer dan 30 jaar ervaring is hun belangrijkste doelstelling: bedrijven helpen om data-integratie eenvoudig, toegankelijk, veilig en duurzaam te maken.

Primeur’s oplossing is Data One, een modulair, flexibel en hybride platform dat in staat is om gegevens snel en veilig over te dragen en te transformeren tussen bron en bestemming. Data One is modulair en schaalbaar en bestaat uit drie componenten: Data Mover, Data Shaper en Data Watcher. Die allemaal afzonderlijk, in meerdere exemplaren, op verschillende platformen en op verschillende netwerklocaties kunnen worden geïnstalleerd, afhankelijk van de grootte van de organisatie en de hoeveelheden data die ze wil verwerken.

Contract Oriented Architecture (COA) & Event Management

Het Data One is Primeur’s unieke methodologie van Contract Oriented Architecture (COA), die het resultaat is van 30 jaar expertise op het gebied van data-integratie en transformatie.

Conceptueel organiseert het COA alle integratiedatastromen in drie hoofdstappen: data-invoer, transformatie en data-output. Elk van deze stappen bevat een contract dat regels, beleid en beperkingen voor die stap definieert.

Terwijl de meeste andere data transfer oplossingen de data flow als een enkele definitie beschouwen, zorgt de modularisering van Data One voor veel meer flexibiliteit in iedere fase van de gegevensstroom en maakt het hergebruik van contractstappen voor andere gegevensstromen mogelijk, waardoor de opbouw van toekomstige gegevensstromen wordt versneld en een heldere oplossing met minder duplicatie wordt gehandhaafd.

Het intuïtieve COA wordt ondersteund door de Event Manager, die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van elke fase van de data flow. De Event Manager reageert op handmatige, schematische, REST API en zelfs AWS Lambda-gebeurtenissen en biedt asynchrone controle over de uitvoering van een gegevensstroom die in andere oplossingen niet wordt gezien. Een bestandsbron kan bijvoorbeeld bestanden in delen aanleveren in de loop van een dag voordat het totale aantal bestanden in één batch naar de bestemming wordt verzonden. Met als voor de hand liggend voordeel een grotere efficiëntie.

De Data One-oplossing bestaat uit een aantal modules: Data Mover, Data Shaper en Data Watcher.

Primeur Data Mover

Data Mover zorgt voor de Managed File Transfers binnen Data One. Het COA maakt gebruik van een uploadvoorziening; verschillende verwerkingscomponenten, zoals antivirusscanning; en een leveringsmechanisme – allemaal componenten van Data Mover.

De Data Mover-oplossing bevat de elementen die vergelijkbaar zijn met een Managed File Transfer-oplossing. Met als toevoeging dat het kan worden geïntegreerd met bijvoorbeeld bestaande IBM Sterling Connect: Direct en Axway Amplify verbindingen.

Primeur Data Shaper

Zoals het geval is bij sommige oplossingen voor Managed File Transfer, en vrijwel zeker in alle Electronic Data Interchange (EDI)-oplossingen, invoergegevensformaten moeten worden omgezet in iets dat te gebruiken is op de bestemming. Bijvoorbeeld het gegevenstype van een bestand wijzigen of de inhoud van het bestand opnieuw formatteren om aan een bepaald criterium te voldoen.

Primeur Data Watcher

De laatste module is de Data Watcher, die fungeert als een realtime rapportage-, analyse- en modelleringsplatform voor alles wat met data transfer en integratie te maken heeft.

Een belangrijke functie van de Primeur oplossig is de mogelijkheid om reactieve beleidsregels en waarschuwingen te creëren die kunnen worden uitgevoerd als een gedefinieerde gegevensstroom geen SLA haalt. De meeste vergelijkbare oplossingen sturen waarschuwingen als een gegevensstroom mislukt – of slaagt – maar weinigen hebben de mogelijkheid om te waarschuwen wanneer een bestand bijvoorbeeld een uur later arriveert dan verwacht.

Gerelateerde berichten...

X