Progress Telerik blijft met nieuwste versie toonaangevend op het gebied van Blazor-onderdelen en .NET ondersteuning

Progress (NASDAQ: PRGS), de toonaangevende leverancier van software en technologie voor applicatieontwikkeling en digitale ervaringen, heeft vandaag de R3 2020 release aangekondigd van hun productlijn met geavanceerde tools voor ontwikkelaars, waaronder Progress® Telerik® en Progress® Kendo UI®.

Met deze release biedt Progress nu meer dan 50 native onderdelen aan voor Progress® Telerik® UI voor Blazor, alsmede lang verwachte nieuwe Grid-functies en Blazor-integratie voor alle door het bedrijf geleverde tools. Bovendien is Progress het eerste bedrijf dat ondersteuning biedt voor Microsofts nieuwste preview van .NET 5.

Progress Telerik UI voor Blazor

Progress Telerik UI voor Blazor is de eerste reeks native ontwikkelingstools die Microsoft Blazor ondersteunen en ontwikkelaars een heleboel tijd en moeite besparen om nieuwe apps draaiende te krijgen met Blazor. Met deze release is Telerik UI voor Blazor nu uitgerust met meer dan 50 gebruiksklare native onderdelen om hoogwaardige, moderne en veelzijdige webapplicaties te bouwen. Het is een uitgelezen verzameling van de populairste onderdelen uit de Telerik-reeks, waaronder Editor, Tile Layout, Tree List, Loader, Context Menu, Switch, Button Group, Toggle Button en drie Charts voor de financiële sector (Stock, Candlestick, OHLC).

Telerik UI voor Blazor bevat ook diverse nieuwe Grid-functies zoals Column Menu, Custom Filtering, Multi-column Sorting, Search Box, Footer Template voor Aggregates, weergave van meerder nieuwe events voor Expand/Collapse, ContextMenu, groeperen in OnRead, uitgebreide Grid-bindingsopties met ondersteuning voor DataTable en dynamische ExpandoObject, en nog veel meer. Daarnaast maakt Progress integratie van Blazor mogelijk in de hele Telerik-productreeks – Telerik® JustMock, Telerik® Test Studio® Dev Edition, Telerik® Reporting en Telerik® UI voor Xamarin.

“Blazor is een ongelooflijk spannende technologie voor .NET-ontwikkelaars en met deze release bieden we een geweldig pakket om Blazor-apps te bouwen,” zegt Loren Jarrett, General Manager, Developer Tools bij Progress. “Het is onze missie om .NET- en JavaScript-ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden de meest recente innovaties voor web-, desktop- en mobielontwikkeling te benutten. En dat is precies wat Telerik en Kendo UI R3 2020 doen.”

Ondersteuning voor nieuwste .NET 5 Preview

Progress zorgt er altijd voor dat Telerik-ontwikkelingstools ‘zero-day’ ondersteuning bieden voor alle nieuwe functies en onderdelen van .NET. Progress heeft een traditie voortgezet en vandaag aangekondigd dat Telerik® UI voor ASP.NET Core, Telerik® UI voor WPF en Telerik® UI voor WinForms ondersteuning bieden voor de nieuwste preview van .NET 5, een fusie van .NET Framework en .NET Core die bedoeld is om het .NET platform uniformer te maken. Microsoft zal volgens hun planning .NET 5 uitbrengen in november 2020.

 

Gerelateerde berichten...

X