Protime 360° maakt Het Nieuwe Werken meetbaar

De internationale ICT-onderneming Protime heeft een nieuwe oplossing gelanceerd: Protime 360°. Met de software kunnen medewerkers binnen één online platform (SaaS) samenwerken, ongeacht tijdstip en locatie. Daarmee zet het Nederlands-Belgische bedrijf volop in op Het Nieuwe Werken en workforce empowerment. Protime -sinds 1995 actief en inmiddels marktleider op het vlak van tijdregistratie en personeelsplanning- wil bedrijven zo in staat stellen om effectiever te zijn met meer autonome medewerkers die efficiënt samenwerken.

Via Protime 360° kunnen ondernemingen hun doelstellingen voor hun medewerkers transparant maken tot op teamniveau en zelfs individueel niveau. De medewerkers werken op dit online platform samen aan activiteiten, documenten en projecten die direct bijdragen aan de doelstellingen en zoveel mogelijk zijn afgestemd op hun competenties en passies. Bovendien kunnen verschillende processen worden gekoppeld binnen Protime 360°, zoals rekrutering, competentiemanagement, tijdregistratie, urenregistratie, registratie van beschikbaarheid en afwezighed, onboarding, exit-procedures, marketingcampagnes, strategische projecten en opvolgen van meetings.

 

Transparantie en accountability

Met de nieuwe software is een complete oplossing op de markt gekomen die het ondernemingen mogelijk maakt om Het Nieuwe Werken ook toe te passen in primaire werkprocessen. “Met Protime 360° kunnen bedrijven medewerkers de gewenste flexibiliteit geven zonder in te boeten op het vlak van transparantie en accountability”, aldus Darek Sikorski, managing partner van Protime in Nederland. Het McKinsey Global Institute concludeerde al in 2012 in haar rapport The social economy: Unlocking value and productivity through social technologies dat de werkelijke waarde van sociale technologieën ligt in het versterken van de communicatie, kennisdeling en samenwerking binnen en tussen ondernemingen.

 

Het Nieuwe Werken

Met de sterk groeiende populariteit van Het Nieuwe Werken verwachten bedrijven een hogere mate aan flexibiliteit van hun medewerkers. Omgekeerd willen werknemers steeds meer hun eigen agenda bepalen. Dat vraagt om een andere bedrijfscultuur en een andere organisatie van het werk. “De discussie rond Het Nieuwe Werken is echter te lang blijven hangen rond de inrichting van kantoren, thuiswerkplekken en hoe werkgevers medewerkers verder ter wille kunnen zijn. Er is echter ook nog een economische realiteit: doen we wel de goede dingen en wat levert het uiteindelijk op?”, stelt Darek Sikorski van Protime. In haar rapport schatte McKinsey dat bij bedrijven die sociale technologie intern implementeren, de productiviteit van kenniswerkers met 20-25% kan toenemen.

 

Competentiemangement

Protime signaleert bij bedrijven een verschuiving van inputmeting naar output. Sikorski: “Voor werkgevers van kenniswerkers is het tegenwoordig niet zo heel relevant meer om te weten wanneer en waar een medewerker werkt; het draait steeds meer om wàt hij doet. Welke toegevoerde waarde heeft een medewerker? In hoeverre draagt hij bij aan bedrijfsdoelstellingen? Hoe kan ik 24/7 zien wanneer iemand vastloopt zodat ik hem kan ondersteunen?” Een systeem dat louter de arbeidsuren registreert, volstaat niet meer, concludeerde het softwarebedrijf. “Als je output wilt, heb je behoefte aan een oplossing waarmee je als werkgever kunt sturen op competenties en doelstellingen. Diezelfde oplossing moet medewerkers in teamverband voldoende autonomie geven om hun sterktes en passies op de juiste plaats en juiste manier in te zetten voor het bedrijf.”

 

werd opgericht in 1995 en is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van tijdregistratie en personeelsplanning. Dankzij een voortdurende focus op innovatie levert het bedrijf vandaag oplossingen voor workforce management voor een brede waaier aan klanten en sectoren. Zo levert Protime in Europa aan meer dan vierduizend klanten die samen meer dan 350.000 medewerkers vertegenwoordigen. Het bedrijf is Microsoft Certified Gold Partner. Begin 2010 ontving het een Dun & Bradstreet nr. 1-ranking. Protime telt meer dan 130 specialisten en heeft vestigingen in Waddinxveen (NL), Antwerpen (B), Namen (B) Frankfurt (D), Parijs (F) en Manchester (VK).

Gerelateerde berichten...