Pure Storage herdefinieert AI-ready infrastructuur

Tijdens Pure//Accelerate techfest22 heeft Pure Storage AIRI//S aangekondigd, de volgende generatie van zijn complete AI-ready infrastructuur, ontwikkeld door Pure Storage en NVIDIA. AIRI//S biedt ondernemingen een eenvoudige, on-demand infrastructuur die AI-initiatieven op elke schaal versnelt.

Ondernemingen in verschillende sectoren erkennen dat zij met AI innovatie kunnen versnellen en een concurrentievoordeel behalen met kritieke bedrijfsinzichten. De complexiteit en rigiditeit van legacy-infrastructuurtechnologie – zowel on-premise als in de cloud – vormt echter een barrière voor ondernemingen die de belofte van op AI-gebaseerde data science willen waarmaken.

Te veel AI-initiatieven lopen vast door de complexiteit van een ‘doe-het-zelf’-aanpak, wat leidt tot grote vertragingen en tijdverspilling. In plaats daarvan vereist AI een volledig nieuwe infrastructuur om snellere innovatie mogelijk te maken en te komen tot bruikbare, moderne analyses.

Om aan deze vereiste te voldoen, lanceerde Pure Storage in samenwerking met NVIDIA in 2018 AIRI, de eerste referentiearchitectuur voor een AI-ready infrastructuur, speciaal ontwikkeld om organisaties in staat te stellen hun infrastructuur beter te benutten, een hogere uptime te realiseren, en uiteindelijk hun AI en data science-investeringen eenvoudig op te schalen.

Pure heeft nu de volgende stap aangekondigd in de samenwerking met NVIDIA met de release van AIRI//S, aangedreven door FlashBlade//S en NVIDIA DGX A100-systemen, end-to-end networking, gebaseerd op NVIDIA Quantum en Spectrum netwerkplatforms. AIRI//S biedt ondernemingen een bewezen, eenvoudige en schaalbare infrastructuur voor alle stadia van de AI-datapijplijn. Het is de eerste oplossing die Pure’s revolutionaire nieuwe FlashBlade//S bevat. AIRI//S levert significante verbeteringen in performance, dichtheid, energie-efficiëntie en schaalgrootte, wat resulteert in een optimale afstemming op de AI-trainingsprestaties en parallellismeverbeteringen die DGX-systemen leveren.

Sinds de lancering heeft AIRI honderden AI-workloads ondersteund bij klanten, variërend van startups en nationale veiligheidsafdelingen tot multinationale technologieconglomeraten en elk type datagestuurde organisatie daar tussenin.

Belangrijke voordelen van AIRI//S zijn onder andere:

  • Gebruiksgemak: AIRI//S kan snel en naadloos worden opgezet, geïmplementeerd en beheerd als een end-to-end AI-pijplijnoplossing. AIRI//S zorgt er niet alleen voor dat infrastructuurteams niet worden overweldigd door toenemende AI-eisen, maar ook dat data- teams productief blijven en meer tijd besteden aan het leveren van inzichten en minder aan het zich zorgen maken over hun infrastructuur.
  • Performance op elke schaalgrootte: AIRI//S is out-of-the-box geoptimaliseerd om multidimensionale performance te bieden voor alle stadia van de AI-datapijplijn, en kan storage en AI-verwerkingsmogelijkheden naadloos opschalen. Hierdoor kunnen organisaties hun AI-reis op elke schaalgrootte beginnen en groeien al naar gelang de behoefte.
  • Flexibel AI-platform: Naarmate het AI data science-landschap en de eisen van de klant evolueren, kunnen bedrijven nu hun AI-infrastructuur aanpassen om sneller concurrentievoordeel te behalen en sneller reageren op de marktdynamiek.
    Duurzame, efficiënte AI-infrastructuur: AIRI//S is de eerste die Pure’s nieuwe revolutionaire FlashBlade//S bevat.
  • FlashBlade//S maakt een krachtigere, high-performance AI-infrastructuur mogelijk binnen dezelfde footprint, door het bieden van hoge dichtheid, lager stroomverbruik en ongeëvenaarde datacenter-efficiency.

Daarnaast kunnen klanten door gebruik te maken van Evergreen//Forever (voorheen Evergreen Gold) en Evergreen//One (voorheen Pure as-a-Service) profiteren van zowel abonnementen op een altijd-moderne infrastructuur, als op gebruik gebaseerde storage-abonnementen om hun investeringen efficiënt te beheren als zij hun AI-infrastructuur uitbreiden.

“Traditionele benaderingen van AI-infrastructuur resulteren vaak in silo’s van servers en storage die ofwel te veel capaciteit in beslag nemen ofwel hun AI-workloads onvoldoende ondersteunen. Met een focus op eenvoud en schaalbaarheid, stelt AIRI//S mondiale ondernemingen in staat om een betere time-to-insights te realiseren en het maximale uit hun data te halen met AI. We zijn bijzonder enthousiast over het uitbreiden van onze samenwerking met NVIDIA om de volgende generatie van AI-ready infrastructuur te leveren”, zegt Amy Fowler, Vice President, Strategy and Solutions, FlashBlade, Pure Storage

“Ondernemingen gaan aan de slag met AI voor het behalen van betere resultaten en om tegelijkertijd de klantervaringen te verbeteren en de kosten te verlagen. Deze complexe uitdagingen vereisen geïntegreerde, full-stack computing die is geoptimaliseerd voor AI. AIRI//S is gebouwd op NVIDIA DGX-systemen en biedt klanten een modulaire, high-performance enterprise-infrastructuur die gemakkelijk schaalbaar is naarmate deze eisen toenemen”, zegt Charlie Boyle, Vice President, DGX-systemen, NVIDIA.

Ondersteuning voor NVIDIA Magnum IO GPUDirect Storage is gepland in toekomstige updates. De innovatieve architectuur van FlashBlade//S omvat krachtige en modulaire hardware, waardoor het eenvoudiger wordt het AIRI//S-platform te innoveren naarmate de AI-eisen evolueren.

Gerelateerde berichten...

X