Pure Storage stelt Michael Sotnick aan als VP Channel en Alliances

Pure Storage, de toonaangevende onafhankelijke aanbieder van solid-state-arrays, kondigt vandaag twee aanstellingen aan in het channel managementteam en een nieuwe partner gedreven Customer Succes organisatie. Michael Sotnick, een expert met twintig jaar ervaring, sluit zich bij Pure Storage aan als Vice President wereldwijd Channel en Alliances. Alex Hesterberg, eerder werkzaam voor Riverbed en Symantec, is aangesteld als Vice President Customer en Partner succes en Technology Services.

Sotnick zal zich in zijn nieuwe internationale functie bij Pure gaan richten op verdere versnelling van Pure’s groei met nieuwe en bestaande partners in de GSI, ISV, OEM, VAR en distributie ecosystemen. Tegelijkertijd zal hij zorgen voor een goede afstemming tussen de diverse Pure bedrijfsonderdelen. Het team zal ook internationale best practices opstellen en zich gaan richten op strategische allianties die succes voor partners mogelijk kunnen maken. Voor zijn overstap naar Pure Storage was Sotnick Vice President en hoofd channel bij respectievelijk Moovweb en Quest Software, totdat laatstgenoemde werd overgenomen door Dell.

Als expert in de branche had Sotnick ook diverse leidinggevende functies bij SAP en VERITAS, waar hij de integratie en de groei van het internationale partnernetwerk leidde, met onder meer System Integrators, ISV’s, OEM, VAR’s en distributeurs. In die periode groeide de omzet van het bedrijf tot $ 1,5 miljard, waarna VERITAS werd overgenomen door Symantec.

“Pure Storage heeft zich vanaf het begin scherp gefocust op een krachtig en onderscheidend channel programma, terwijl het bezig is uit te groeien tot een nieuwe leidende storage leverancier. Pure is op dit gebied pionier en marktleider”, aldus Michael Sotnick, de nieuwe Vice President wereldwijd channel en partners bij Pure Storage. “Pure Storage is het enige bedrijf in de storage markt waar channel in het hele bedrijf centraal staat.

Dit biedt een uitgelezen mogelijkheid voor partners om de bestaande Tier-1 disk omgevingen van hun klanten te upgraden naar all-flash. Het team heeft een uitstekend programma om partners van optimale waarde te laten zijn voor hun klanten en ik kijk ernaar uit om deze belangrijke en strategische samenwerkingsverbanden te gaan uitbreiden en versterken.”

 

Nieuwe investeringen in succes van klanten en partners

Pure Storage kondigde ook de lancering aan van de Pure Customer en Partner succes organisatie. Deze staat onder leiding van Alex Hesterberg en is bedoeld om de advies-, trainings- en opleidingssfuncties van Pure verder te ontwikkelen en uit te breiden en om partners te ondersteunen met de adoptie en integratie van Pure in grotere en complexere omgevingen wereldwijd. Deze functies maken diensten, tools en methodes beschikbaar voor partners, zodat ze klanten nog beter strategisch advies kunnen geven bij de overgang naar een volledig solid-state-datacenter. De Pure Customer en Partner succes organisatie zal bestaan uit een netwerk van technologen en getrainde experts, die aanbevelingen zullen doen voor architecturen en die advies zullen geven bij geavanceerde implementaties, templates en integratiemethoden van derden. Partners kunnen dit vervolgens weer optimaal benutten voor hun eigen diensten.

De experts en technologen zijn onder meer applicatie- en databasearchitecten, technisch accountmanagers en andere specialisten, die naarmate het programma groeit zullen worden toegevoegd. Het nieuwe Customer en Partner succes programma is een investering van Pure Storage in zijn partners zodat ze optimaal gepositioneerd zijn klanten te helpen de voordelen te realiseren van IT- en bedrijfstransformatie door all-flashopslag van Pure Storage te implementeren.

“Eenvoud en gebruiksgemak zijn de basis voor ons bedrijf en onze producten. Het zit niet in ons DNA om iets aan te bieden wat zo complex is dat klanten enorme sommen geld kwijt zijn aan experts voor een simpele installatie en configuratie”, aldus Hesterberg. “Dat gezegd hebbende, en net als bij de overgang van software op locatie naar clouds en SaaS, verwachten onze klanten dat Pure en zijn partners diensten van hoge kwaliteit leveren om de voordelen van solid-state zo groot mogelijk te maken.

We hebben veel geleerd van onze klanten en hebben deze lessen verwerkt in strategieën waarmee we onze snelheid kunnen opvoeren en best practices kunnen delen met onze partners. Onze advies-, trainings- en opleidingsfuncties en de ervaring van onze technische experts vormen de ruggengraat van een rijk ecosysteem van diensten, waarmee onze partners de markt nog effectiever kunnen bedienen.”

Voor zijn overstap naar Pure Storage heeft Hesterberg veel nieuwe klanten aangetrokken en bestaande klanten opgeschaald bij Sailthru, Inc. Hij heeft ook de organisatie Riverbed Professional Services gelanceerd, de internationale faciliterende afdeling van Riverbed Technology, dat in zeven jaar groeide naar een omzet van $1 miljard.

 

Gerelateerde berichten...

X